Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κλουκίνας-Λάππας: Εκμετάλλευση ακινήτων, μέρισμα 0,03 ευρώ και πτώση πωλήσεων μόλις 5,6%

tags :
Κλουκίνας-Λάππας: Εκμετάλλευση ακινήτων, μέρισμα 0,03 ευρώ και πτώση πωλήσεων μόλις 5,6%
Φωτογραφίζει εκμετάλλευση του ακινήτου στην Ερμού που σήμερα λειτουργεί ως δικό της κατάστημα η Κλουκίνας-Λάππας
Θετικά νέα βγήκαν από τη χθεσινή γενική συνέλευση της Κλουκίνας-Λάππας.
Αρχικά η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή το οποίο αντιστοιχεί σε απόδοση 6% περίπου λόγω της πτώσης της μετοχής από την αρχή του έτους.
Από την άλλη η διοίκηση ανέφερε πως από την αρχή του έτους και μέχρι τώρα οι πωλήσεις στην Ελλάδα καταγράφουν μείωση μόλις 5,6%.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία οριακή πτώση αν λάβουμε υπόψη το lockdown αλλά και τη μειωμένη ζήτηση που καταγράφεται στην αγορά συνολικά, όπως αυτή αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις και στα σχόλια διοικήσεων άλλων εταιρειών.
H πορεία των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι εξαιρετική και δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει σε άλλες κινήσεις. 
Σημαντική είναι επίσης η είδηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η στήλη είχε αναφερθεί στο σχόλιο για το κλείσιμο της αγοράς τη Δευτέρα 20/7 πως η διοίκηση θα πρέπει να ενημερώσει τους επενδυτές για τη ακίνητη περιουσία.
Συγκεκριμένα αναφέραμε: «Αύριο (σημ. χθες) έχει γενική συνέλευση. Καλό είναι η διοίκηση να δώσει μία ενημέρωση για τα ακίνητα.
Όχι μόνο για αυτά στην Ερμού, αλλά και τα άλλα. Να δώσει και ενημέρωση για την απαίτηση που έχει με ένα ξενοδοχείο που είχε κατασκευάσει και αν προχωράει ο συμβιβασμός.
Ας μας πει και δύο λόγια για το υδροηλεκτρικό που έχει γιατί και αυτό έχει την αξία του. Μη μένουμε μόνο στα ακίνητα, υπάρχει και αυτό το περιουσιακό στοιχείο».
Η διοίκηση ανέφερε: Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας για το υπόλοιπο του 2020 και το 2021 είναι η εκμετάλλευση της σημαντικής ακίνητης περιουσίας που διαθέτει (αποτίμησης περίπου 45 εκ ευρώ βάση έκθεσης ορκωτών εκτιμητών) για τη δημιουργία επιπλέον εισοδήματος.
Ο βασικός στρατηγικός στόχος για τον εμπορικό τομέα της εταιρείας, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί το 1ο σε πωλήσεις κατάστημα της εταιρείας.
Πολύ σύντομα, τον Οκτώβριο του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στη Ρουμανία.
Όσον αφορά τα φυσικά καταστήματα η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα περιφερειακά μεγάλα καταστήματα.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους αναμένεται να ενισχυθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την πώληση διευρυμένης συλλογής μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος».
Από τα παραπάνω το συμπέρασμα είναι πως η εταιρεία θέλει να εκμεταλλευτεί το ιδιόκτητο κατάστημα που έχει στην Ερμού και το χρησιμοποιεί ως κατάστημα.
Όταν ρίχνει το βάρος στις διαδικτυακές πωλήσεις και στην περιφέρεια, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο θα δοθεί προς ενοικίαση και θα προσθέσει έσοδα και κέρδος στη λογιστική κατάσταση.
Υπενθυμίζεται πως διαθέτει μεγάλο ακίνητο στην Ερμού το οποίο είναι μισθωμένο στη Zara.
Επιπλέον βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Zara για την αναπροσαρμογή του ενοικίου, το οποίο από την εταιρεία θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό. 

Η αξία των ακινήτων, 45 εκατ. ευρώ, δείχνει χαμηλότερη έναντι της εκτίμησης που είχε κάνει η στήλη (αν και δεν περιλαμβάνει το υδροηλεκτρικό), αλλά με δεδομένη τη συγκυρία και την αποτίμηση στο ταμπλό, είναι υψηλή, ειδικά αν προσθέσουμε περίπου 7 εκατ. ευρώ αξία για το υδροηλεκτρικό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης