Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της υποστήριξε στην ιταλική Γερουσία

Conte (Ιταλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της υποστήριξε στην ιταλική Γερουσία
Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί αναμφίβολα έναν βασικό σταθμό, και μας κάνει να μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στη Γερουσία της Ρώμης
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte, μιλώντας στην Γερουσία της Ρώμης, αναφερόμενος σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, στο αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε χθες, υπογράμμισε με έμφαση: «Ήταν μια έκτακτη σύνοδος και σε ό,τι αφορά την πολυπλοκότητά της.
Η συμφωνία που επετεύχθη αποτελεί αναμφίβολα έναν βασικό σταθμό, και μας κάνει να μπορούμε να δηλώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος της ιστορίας της».
Παράλληλα, ο Conte τόνισε: «ακόμη και όταν οι διαφορές έμοιαζαν αγεφύρωτες, οι λαοί μας δεν έπαψαν να δείχνουν βαθύ αίσθημα ευθύνης.
Δεν μπορούσαμε να αποτύχουμε, να έχουμε πρόσβαση σε έναν μέτριο συμβιβασμό ή να δεχθούμε να αναβληθεί η λύση».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι ότι διατηρούνται οι δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ακόμη και το λεγόμενο "φρένο έκτακτης ανάγκης" θα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ τριών μηνών και δεν θα προβλέπει δικαίωμα βέτο», είπε ο Giuseppe Conte, απευθυνόμενος στους ιταλούς γερουσιαστές.
Τέλος, υπενθύμισε ότι το 10% των συνολικών πόρων θα προκαταβληθεί και ότι θα μπορούν να στηριχθούν οικονομικά και τα «πρότζεκτ» που ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο, υπό τον όρο να είναι συμβατά με το όλο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης