Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το οχυρό των 630 μονάδων κράτησε, οι long επιτέθηκαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το οχυρό των 630 μονάδων κράτησε, οι long επιτέθηκαν
ΑΓΟΡΑ: Πέρασε και σήμερα από πολλά κύματα. Πάντως οι… φρεγάτες των long επικράτησαν… Όχι μόνο κράτησαν τις 630 μονάδες, αλλά έδειξαν και ψυχραιμία. Όταν δε βγήκαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποκλιμάκωση της έντασης, τους βύθισαν τους short.

Κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας και με αρκετούς πρωταγωνιστές. Βέβαια κάποιες μετοχές βγήκαν μπροστά στα δύσκολα και πριν η αγορά ανακτήσει έδαφος. Πατριωτική η κίνηση από κάποιες δηλαδή.

Δεν έχει τελειώσει η νευρικότητα και η μεταβλητότητα. Με την Τουρκία δεν ξέρεις πλέον τι ξημερώνει. Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε τον Έβρο, πριν λίγες μέρες την Αγιά Σοφιά. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να αντλούμε ρευστότητα όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν για να εκμεταλλευόμαστε τέτοιες διακυμάνσεις. Δε χρειάζεται πανικός. Λογικά αύριο θα είναι μεγάλη η μέρα…

LAMDA: Και το ομόλογο πήγε καλά και η μετοχή καλύτερα. Έστειλε μήνυμα η μετοχή. Με υψηλό όγκο 480 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο +6,03% και στα 6,15 ευρώ. Το ομόλογο στις 100,21 μονάδες.

ΕΧΑΕ: Κάποιος βιάστηκε να φύγει σήμερα. Τρελάθηκαν τα μηχανάκια. Μέχρι τα 3,06 ευρώ πήγε η μετοχή και στα 3,08 ευρώ έκανε μεγάλο όγκο. Προσπάθησε να πάει υψηλότερα αλλά και πάλι βγήκαν κομμάτια. Συνολικά έγιναν 435 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 3,10 ευρώ αλλά με τους πωλητές να έχουν άλλες 97 χιλ. τεμάχια προς πώληση στην τιμή κλεισίματος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άλλες μάχες και εδώ. Έγινε όγκο 2,4 εκατ. τεμαχίων και οι αγοραστές μετά από πολλές προσπάθειες άφησαν 400 χιλ. τεμάχια στην τιμή των 1,08 ευρώ που ήταν και το κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλές και αυτές και κυρίως η Eurobank. Από κοντά και η Εθνική και λίγο μικρότερη η άνοδος για Πειραιώς και Alpha Bank.

ΕΛΠΕ: Δείχνει πως μπορεί για υψηλότερα επίπεδα. Στα 5,93 ευρώ καις το +5,33%.

CENTRIC: Και σήμερα μπήκε η εντολή πώληση περίπου 100 χιλ. τεμαχίων από 0,2370 ευρώ έως 0,24 ευρώ. Στη γενική συνέλευση αυτό που αναφέρθηκε είναι πως τον 11/2020 λήγει η ρήτρα μη ανταγωνισμού και σκέφτονται να μπουν ξανά στο στοιχηματισμό. Το ξενοδοχείο έχει 50-60% πληρότητα, ενώ από την ψυχαγωγία εν πλω θα είναι στο σημείο μηδέν άρα δε θα βγουν ζημιές. Μέρισμα δε θέλουν να δώσουν καθώς έχουν πολλά project στα σκαριά.

Γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας για τη γενική συνέλευση: Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της Εταιρείας, των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών της, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την σύσταση Επιτροπής Πολιτικής επενδύσεων της Εταιρίας σε χρεόγραφα, τον διορισμό των μελών της και τον καθορισμό της Πολιτικής Επενδύσεων της.

Δηλαδή βρε παιδιά αν γράφατε δύο παραγράφους για όσα είπατε ώστε να ενημερώσετε και τους επενδυτές που δεν ήρθαν αλλά και την αγορά, θα ήταν τόσο δύσκολο; Από τα μικρά κερδίζεις την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σημειώνουμε πως δεν είναι η μόνη που δημοσιεύει «ξερές» τις αποφάσεις. Μακάρι να ενημέρωναν περισσότερο όλες.

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επενδυτές στο ΧΑ φταίνε όλοι. Φταίει η διοίκηση του ΧΑ που τόσα χρόνια δεν έχει κάνει κάτι για να ανακόψει το κύμα φυγής και να προσπαθήσει να κάνει τους εισηγμένους πιο εξωστρεφείς, φταίνε οι ίδιοι οι εισηγμένοι που αρκούνται στα βασικά, φταίνε οι χρηματιστές που δεν ψάχνουν, δε ζητάνε και αρκούνται μόνο στην προμήθεια και αν θέλετε θα βάλουμε και εμάς τους δημοσιογράφους μέσα που δεν τους «κράζουμε» όλους όσο πρέπει.

INTRACOM: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή. Ανοδική διαφυγή πάνω από τα 0,55 ευρώ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανοδική κίνηση και να την οδηγήσει πάνω από τα 0,60 ευρώ. Κλείσιμο στα 0,5420 ευρώ και στο +12,92% με όγκο 448 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Αργεί λίγο το μέρισμα καθώς πάει για τα μέσα Σεπτέμβρη. Στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις ο όγκος στη μετοχή ξεπερνά το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου ή τις 200 χιλ. τεμάχια. Τα περισσότερα εκτιμούμε από τον τρόπο που βγαίνουν ότι είναι από ένα κωδικό ή διαχειρίζονται από το ίδιο πρόσωπο.

Αν προσθέσουμε και κάποιες άλλες συνεδριάσεις όπου πάλι είδαμε ίδιες κινήσεις μαζεύονται 350 χιλ. τεμάχια. Προς το τέλος της συνεδρίασης όμως οι πωλητές φάνηκαν πως δεν είχαν άλλα. Έτσι η μετοχή έκλεισε στα 0,4980 ευρώ και στο +3,75% με όγκο 75 χιλ. τεμάχια και τους αγοραστές να ζητάνε περίπου 10 χιλ. τεμάχια αλλά να μην τους δίνουν. Αύριο θα έχει ενδιαφέρον η μετοχή περισσότερο…

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πακέτα σε νέα ιστορικά υψηλά! Υψηλό ημέρας στα 6 ευρώ αλλά έκανε πακέτα συνολικού όγκου 200 χιλ. τεμαχίων στα 6,10 ευρώ.

MODA BAGNO: Ε όχι και κάτω από τα 0,30 ευρώ βρε παιδιά!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης