Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Τις αμερικανικές εκλογές αναμένουν οι εύποροι επενδυτές για να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιό τους

UBS: Τις αμερικανικές εκλογές αναμένουν οι εύποροι επενδυτές για να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιό τους
Τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αναμένουν οι εύποροι επενδυτές για να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιό τους 
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα καθορίσουν κατά πολύ το χαρτοφυλάκιο των εύπορων επενδυτών, ενώ το ήμισυ εξ αυτών βλέπουν την ψηφοφορία του Νοεμβρίου ως έναν από τους κυριότερους παράγοντες ανησυχίας τους, όπςω απορρέει από τη νέα έρευνα Investor Sentiment που δημοσίευσε η ελβετική UBS.
Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 4.000 εύποροι επενδυτές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από 14 αγορές παγκοσμίως στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, η αισιοδοξία σχετικά με την οικονομία και τη χρηματαγορά έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου τριμήνου, καθώς αμβλύνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας της COVID-19.
Ειδικότερα:

Το 46% παραδέχτηκε ότι είναι αισιόδοξο για την παγκόσμια οικονομία τους επόμενους 12 μήνες, σημειώνοντας άνοδο από το 40% του προηγούμενου τριμήνου
Το 38% εξέφρασε απαισιοδοξία, ποσοστό μειωμένο από το 45%
Το 52% είπε ρητά ότι είναι αισιόδοξο για την οικονομία της περιφέρειάς του το επόμενο 12μηνο, σημειώνοντας άνοδο από το 46%
Το 53% δήλωσε ότι είναι αισιόδοξο για τις μετοχές της περιφέρειάς του το επόμενο εξάμηνο, σημειώνοντας άνοδο από το 45%
Το 46% των ερωτηθέντων 46% παγκοσμίως κατατάσσει τις εκλογές στις ΗΠΑ μεταξύ των βασικότερων προβληματισμών του, σημειώνοντας αύξηση από το 39% του προηγούμενου τριμήνου.
Το 51% εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πολιτική της χώρα του, σημειώνοντας αύξηση από το 44%.
Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Joe Biden έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει στις εκλογές, σε σύγκριση με το 45% που πιστεύει ότι θα νικήσει ο Donald Trump.
Το 49% των επενδυτών στη Λατινική Αμερική προέβλεψε νίκη του Trump, το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως, ενώ μόλις το 42% των Ελβετών επενδυτών αναμένει νίκη του Trump, το χαμηλότερο ποσοστό σε οποιαδήποτε περιφέρεια.
Οι Ασιάτες επενδυτές είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι σκοπεύουν να προσαρμόσουν το χαρτοφυλάκιό τους ανάλογα με τον νικητή, με το 75% των ερωτηθέντων να παραδέχεται ότι σχεδιάζει προσαρμογή του χαρτοφυλακίου του, έναντι του παγκόσμιου μέσου όρου του 61%.
Το 31% των ερωτηθέντων Ελβετών επενδυτών σχεδιάζει αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης