Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΕΕ: Προς το συμφέρον όλου του κόσμου η ευδοκιμία του Χονγκ Κονγκ

ΕΕ: Προς το συμφέρον όλου του κόσμου η ευδοκιμία του Χονγκ Κονγκ
Προς το συμφέρον όλου του κόσμου να ευδοκιμήσει το Χονγκ Κονγκ, αναφέρει ο Josep Borrell
Η Κομισιόν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος ενέκριναν σήμερα τις ετήσιες εκθέσεις τους προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στις Ειδικές Διοικητικές Περιφέρειες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο το 2019.
Μιλώντας για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell, δήλωσε ότι η Ετήσια Έκθεση καταγράφει τις σοβαρές προκλήσεις για την αυτονομία, τη σταθερότητα και τις εγγυημένες ελευθερίες του Χονγκ Κονγκ το 2019.
Αυτές οι προκλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά το 2020.
"Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μείνουμε πίσω και θα παρακολουθούμε καθώς η Κίνα προσπαθεί να περιορίσει ακόμη περισσότερο αυτές τις ελευθερίες, με την επιβολή της δρακόντειας εθνικής ασφάλειας, είπε.
Εργαζόμαστε, συνέχισε, για μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ.
Είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου το Χονγκ Κονγκ να ευδοκιμήσει τόσο ως τμήμα της Κίνας όσο και ως ένα ζωντανό και μοναδικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και σταυροδρόμι πολιτισμών βάσει του υψηλού βαθμού αυτονομίας του, όπως κατοχυρώνεται στον βασικό νόμο".
Οι αντίστοιχες εκθέσεις περιγράφουν λεπτομερώς τις πολλές πτυχές των σχέσεων της ΕΕ και με τις δύο Ειδικές Διοικητικές Περιφέρειες και επίσης εστιάζουν στον βαθμό στον οποίο τηρήθηκε η αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης