Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos: Επαρκή τα τραπεζικά κεφάλαια σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Στήριξη της ψηφιακής οικονομίας

De Guindos: Επαρκή τα τραπεζικά κεφάλαια σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Στήριξη της ψηφιακής οικονομίας
Δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Luis de Guindos
Τα κεφάλαια των τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ κρίνονται επί του παρόντος «επαρκή», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Luis de Guindos, κατά τη σημερινή (22/7) του ομιλία στο «Building the Financial System of the 21st Century: an Agenda for Europe and the United States».
Επιπλέον, ο Ισπανός αξιωματούχος υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ψηφιακής και της «πράσινης» οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες πρέπει απαραίτητα να στηρίξουν αυτή τη μετάβαση.
Επίσης, ανέφερε ότι οι τράπεζες ήταν προετοιμασμένες για την κρίση του κορωνοϊού λόγω του κανονιστικού πλαισίου της «Βασιλείας III», το οποίο παρείχε πιο αξιόπιστες θέσεις κεφαλαίων και ρευστότητας.
Σχολιάζοντας τις προοπτικές, είπε ότι «στο μέλλον αναμένεται να προκύψουν τραπεζικές ενοποιήσεις, περαιτέρω ενέργειες διαχείρισης τραπεζών για την επίλυση μη εξυπηρετούμενων δανείων και διαφοροποίηση της δομής εσόδων προς περισσότερα έσοδα από προμήθειες».
«Η πανδημία και τα σχετικά μέτρα προκάλεσαν ένα απαράμιλλο σοκ στην παγκόσμια οικονομία.
Ταχείες δράσεις που αναλήφθηκαν από τις αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ήταν καθοριστικής σημασίας για τη σταθεροποίηση του αισθήματος των επενδυτών και τη διασφάλιση ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάκαμψη, μειώνοντας έτσι το οικονομικό κόστος της πανδημίας.
Αν και δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει τεθεί υπό πίεση κατά την πανδημία. (…)
Κοιτώντας μπροστά, ενώ το συνολικό επίπεδο κεφαλαίων είναι σε γενικές γραμμές επαρκές, η σύνθεσή του ενδέχεται να περιορίζει το πλήρες δυναμικό των αποδεσμευόμενων από τη ρύθμιση αποθεμάτων ως εργαλείο μακροοικονομικής χρηματοοικονομικής σταθεροποίησης.
Η αναβίωση της συζήτησης σχετικά με την κατάλληλη ισορροπία των buffer είναι ευπρόσδεκτη», είπε μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης