Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε «BBB+» η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo

tags :
S&P: Υποβαθμίζεται σε «BBB+» η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo
Ξεκινά ο «χορός» των υποβαθμίσεων για τις αμερικανικές τράπεζες;
Σε υποβάθμιση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη Wells Fargo, από «Α-» σε «ΒΒΒ+», προχώρησε η Standard & Poor’s Global Ratings, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τη μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στον κόσμο.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η υποβάθμιση της τράπεζας αντικατοπτρίζει την εκτίμηση ότι η συνολική πιστοληπτική ικανότητα της Wells Fargo δεν αντιστοιχεί πλέον στην αξιολόγηση «Α», λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχιζόμενες ρυθμιστικές προκλήσεις της και τις πιέσεις στα κέρδη πριν ακόμη την κρίση του κορωνοϊού.
Η μείωση στη δημιουργία εσόδων που ήταν ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Wells Fargo, εξασθένησε την ικανότητα της αμερικανικής τράπεζας να αντισταθμίσει τα έξοδα, τα οποία πιθανότατα θα παραμείνουν αυξημένα λόγω της πανδημίας.
Να σημειωθεί ότι η Wells Fargo ήταν η μόνη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που σημείωσε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Η σταθερή προοπτική μας αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Wells θα σημειώσει πρόοδο στην επίλυση των δικαστικών διαμαχών και ότι η κερδοφορία θα βελτιωθεί σταδιακά, αν δεν αναμένεται να φθάσει γρήγορα στα ιστορικά ισχυρά επίπεδα.
Ο οίκος αναμένει η Wells Fargo να διατηρήσει τον δείκτη CET1 πάνω από το στόχο του 10% και τον αναπροσαρμοσμένο δείκτη κεφαλαίου (RAC) πάνω από το 8%-8,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης