Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντίδραση Αθήνας: Δεν αιφνιδιαστήκαμε - Γνωρίζαμε ότι επίκειται κίνηση της Άγκυρας

Αντίδραση Αθήνας: Δεν αιφνιδιαστήκαμε - Γνωρίζαμε ότι επίκειται κίνηση της Άγκυρας
Πλοία και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού έχουν αναπτυχθεί σε καίριες θέσεις, από τη Χίο μέχρι τη Μεγίστη και παρακολουθούν συνεχώς τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται από ελληνικής πλευράς, η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε κανένας αιφνιδιασμός, καθώς η Αθήνα γνώριζε ότι επίκειται κίνηση της Άγκυρας.
Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, πληροφορίες από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που είχαν φτάσει στα επιτελεία, έβλεπαν εδώ κι ένα μήνα περίπου πως υπάρχει συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στο Ακσάζ, αεροπλάνα στη βάση του Νταλαμά, γενικότερα κινητικότητα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Έτσι λοιπόν, είχαν προετοιμαστεί οι Έλληνες επιτελείς για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους κινήσεις και μάλιστα όταν τα τουρκικά πολεμικά πλοία βγήκαν από το Ακσάζ, ήδη υπήρχαν σε συγκεκριμένες θέσεις ελληνικά πλοία και τους περίμεναν.
Υπήρχαν ήδη δηλαδή στην περιοχή ανεπτυγμένες σε καίρια σημεία μονάδες του πολεμικού ναυτικού, ενώ παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα η Αθήνα, που παρακολουθεί με ψυχραιμία λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις της Άγκυρας.
Οι ένοπλες δυνάμεις πάντως παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή για δεύτερο 24ωρο, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η παράνομη τουρκική Navtex νοτίως του Καστελόριζου.
Πλοία και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού έχουν αναπτυχθεί σε θέσεις - κλειδιά από τη Χίο μέχρι τη Μεγίστη, ώστε να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
Την ίδια ώρα, συνεκπαίδευση με αμερικανούς καταδρομείς πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού, σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
Οι Έλληνες βατραχάνθρωποι, εκτέλεσαν βολές με πραγματικά πυρά από σκάφη ανορθόδοξου πολέμου, επιδεικνύοντας τον βαθμό ετοιμότητας τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης