Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εγκαίνια της e-σύνταξης με Μητσοτάκη και έκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού 4.000 συντάξεων

tags :
Εγκαίνια της e-σύνταξης με Μητσοτάκη και έκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού 4.000 συντάξεων
Ο δικαιούχος χρειαζόταν να προσκομίζει μέχρι και 9 διαφορετικά δικαιολογητικά, τώρα πια δεν θα χρειάζεται να προσκομίσει κανένα έγγραφο
Κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα θα απονέμονται μέσω της ψηφιακής σύνταξης και  θα  καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.
Αυτό τόνισε το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε χτες το ΒΝ ΔΕΣ ΕΔΩ (https://bankingnews.gr/index.php?id=509899) το νέο σύστημα που λειτουργεί πιλοτικά, με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ, ολοκληρώνεται η πλήρης  λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΤΛΑΣ.
Σταδιακά, θα εντάσσονται στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ» και νέες κατηγορίες συνταξιοδοτικών αποφάσεων, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και η πληρωμή των εξόδων κηδείας όλων των ταμείων. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί  όλες οι συντάξεις αναπηρίας ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες  κατηγορίες συντάξεων γήρατος.
Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι μέχρι πρόσφατα η απόφαση της συνταξιοδότησης απαιτούσε πολύμηνη επεξεργασία του συνταξιοδοτικού φακέλου που έφτανε μέχρι και τους 24 μήνες, τώρα θα ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά από την στιγμή της αίτησης.
Ο δε δικαιούχος χρειαζόταν να προσκομίζει μέχρι και 9 διαφορετικά δικαιολογητικά, τώρα πια δεν θα χρειάζεται να προσκομίσει κανένα έγγραφο.
Επίσης, η απόφαση της συνταξιοδότησης απαιτούσε τουλάχιστον 2 μήνες για να διεκπεραιωθεί και να αποσταλεί ταχυδρομικά στον δικαιούχο της σύνταξης, τώρα άμεσα θα του κοινοποιείται στο e-mail του.   

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης