Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το ενδιαφέρον και πιέσεις ξανά στις τραπεζικές μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το ενδιαφέρον και πιέσεις ξανά στις τραπεζικές μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν ή να γραφτούν για τη σημερινή συνεδρίαση. Με τζίρο 31 εκατ. ευρώ τι μπορείς να σχολιάσεις; Έχεις όμως να γράψεις για κάτι «καλά» χαρτιά με δήθεν προοπτικές, όσα θέλεις. Ευτυχώς που υπάρχουν μερικά πραγματικά καλά χαρτιά στο ΧΑ, αλλιώς θα είχαμε μηδενίσει.

Να μην ξεχάσουμε να πούμε μπράβο σε όλους εκείνους τους αναλυτές που βρίσκουν τις τράπεζες δυνατές και με προοπτικές. Με 60% απώλειες από την αρχή του έτους και ακόμα δε μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Μα να μην μπορούν κάποιες χρηματιστηριακές να διαφοροποιηθούν και να κοιτάξουν χαρτιά καλύτερα έστω και με χαμηλότερες αποτιμήσεις; Όλες τους τεράστιους θεσμικούς ή τους βαθύπλουτους έχετε πελάτες και σας ενδιαφέρει η εμπορευσιμότητα;

Στο -1,14% το ΧΑ με τζίρο ελάχιστο και με ενδιαφέρον ακόμα πιο μικρό. Για τη στήλη βέβαια που κοιτάζει λίγο πιο χαμηλά στις κεφαλαιοποιήσεις έχει κάμποσα να πει και σήμερα. Από τα βαριά ξεχώρισε ο ΟΤΕ και η Τιτάν, ενώ αρκετά καλά πήγε και ο ΟΛΠ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βαρεθήκαμε να γράφουμε και μάλλον και εσείς να διαβάζετε πως πρέπει να συμβάλλουν για να αλλάξει το κλίμα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ότι αποτελούν βαρίδι για την αγορά. Ίσως χαλάμε το χρόνο μας όταν γράφουμε γι΄ αυτές. Πάμε παρακάτω…

JUMBO: Δυνατό τσεκούρι από Optima Bank στην τιμή στόχο, αλλά η έκπληξή μας είναι η εκτίμηση για τα κέρδη του 2020, που ίσως θα περιμέναμε λόγω της πανδημίας να είναι χαμηλότερα. Η μετοχή πάντως για όσους κοιτάζουν την τεχνική ανάλυση, έχει ωραία πορεία. Μετά τη διόρθωση από τα 17 ευρώ και κάτι προς τα 15 ευρώ και κάτι σήμερα πήγε και πάλι μέχρι λίγο πάνω από τα 17 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Η υποχώρηση στα 2,25 ευρώ μάλλον αποτελεί καλό σημείο εισόδου για όσους βγήκαν ψηλά στα 2,70 ευρώ που η στήλη το Φεβρουάριο είχε θεωρήσει πολύ καλή τιμή. Δε θέλουμε να δούμε άλλη πτώση, γιατί θα μας βάλει σε περιπέτειες.

ΔΕΗ: Το επιτόκιο πάντως είναι αρκετά «αλμυρό». Να τα λέμε και αυτά. Χρηματιστηριακά τώρα εδώ και καιρό οι επενδυτές της μετοχής δείχνουν ότι δεν κοιτάνε πίσω. Το κλειδί κατά την άποψη της στήλης στα αποτελέσματα 2020 είναι το ύψος του εξόδου για δικαιώματα εκπομπής ρύπων.

Λόγω μείωσης της λιγνιτικής ενέργειας το έξοδο θα είναι αρκετά μειωμένο. Από την άλλη τα δικαιώματα εκπομπών ρύπων είναι και πάλι σε υψηλά επίπεδα, αλλά θεωρούμε πως τελικά αν το ποσό είναι μικρότερο σημαντικά από το περσινό, ανοίγει ένα παράθυρο για κέρδη στην τελική γραμμή. Ίδωμεν…

ΟΤΕ: λίγες μετοχές είναι σαν και αυτή. Με τιμή πλέον 12,70 ευρώ και μαζί με το μέρισμα είναι πάνω από την τιμή που είχε στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 όταν παρουσιάσαμε τις επιλογές μας και είχαμε και τη συγκεκριμένη. Δηλαδή μετά από τέτοια κρίση και όσοι είχαν αγοράσει τότε έχουν κέρδος. Αν είχαν πάρει τράπεζες θα ήταν στο -60%.

ΛΟΥΛΗ: Ο αριθμός τεμαχίων που είναι προς πώληση μόνο με πακέτα μπορούν να δοθούν. Ίσως η σημερινή πτώση να είναι η αρχή. Με αποτίμηση 45 εκατ. ευρώ και χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από τα χαμηλά λόγω πανδημίας, το αντίθετο μάλιστα, θεωρούμε πως είναι τσάμπα. Αλλά ίσως να υπάρξει κάποια ταλαιπωρία μέχρι να τελειώσει ο πωλητής.

Η μετοχή έκλεισε στα 2,64 ευρώ και στο -8,97% με όγκο 7,8 χιλ. τεμάχια. Αύριο περιμένουμε να δούμε την πορεία της στο ταμπλό.

ΚΛΜ: Τελικά ο πωλητής είχε κι άλλα και σήμερα, ή μάλλον ο αγοραστής έκανε λίγο πίσω και δεν είχε διάθεση να μαζέψει όσα και τις προηγούμενες μέρες. Στάση αναμονής από τον αγοραστή, λες και περιμένει κάτι. Μπορεί…

Στα 0,49 ευρώ έκλεισε η μετοχή με πωλητές καθώς τα κομμάτια που έμπαιναν έμεναν, ή έβρισκαν λίγα αγοραστή.

CENTRIC: Η γενική συνέλευση και όσα ειπώθηκαν (τα βασικά σημεία τα γράψαμε χθες) μάλλον έφερε αγορές και αύξηση την αισιοδοξία για την εταιρεία κάποιων παικτών. Η εντολή πώληση των δύο προηγούμενων ημερών υπήρχε και σήμερα στα 0,24 ευρώ. Πριν ξεκινήσουν οι αγοραστές να την απορροφούν είχε ήδη κάνει η μετοχή όγκο 125 χιλ. τεμάχια.

Τελικά έκανε όγκο 226 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,24 ευρώ και στο +2,56%. Είναι δηλαδή που δε μπορούν οι επενδυτές να πουλησουν τέτοιες μετοχές! Τι να σχολιάσουμε... Η αποτίμηση στα 24,2 εκατ. ευρώ. Τόσα κάνει κατά την άποψή μας το άθροισμα των μετρητών και του ξενοδοχείου στη Μύκονο.

ΕΛΤΟΝ: Δε θέλουμε να γράψει τιμές κάτω από 1,23 ευρώ. Με αποτίμηση 33,6 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως το να συζητάμε για το αν είναι φθηνή ή ακριβή είναι περιττό.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πήγε προς τα 1,43 ευρώ αλλά βγήκαν αγοραστές και την πήγαν στα 1,49 ευρώ στο κλείσιμο.

ΦΗΜΕΣ: Υπάρχουν κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά για μικρές έως πολύ μικρές εταιρείες. Αν επιβεβαιωθούν τότε θα πρέπει τα καλά μικρά χαρτιά να πάνε επί 5 και δεν υπερβάλλουμε. Εταιρείες οι οποίες δεν έχουν κάτι να επιδείξουν ακούγεται πως θα εξαγοραστούν και κάνουν ράλι. Δηλαδή αυτές που έχουν κάτι πόσο πρέπει να πάνε;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης