Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεχριές - Πυρκαγιά: Εκκένωση του Σοφικού - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η ανατολική Κορινθία

Κεχριές - Πυρκαγιά: Εκκένωση του Σοφικού - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η ανατολική Κορινθία
Σε εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, προχωρά η περιφέρεια Πελοποννήσου
Σε εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, προχωρά η περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές».
Νωρίτερα, στην εκκένωση κατασκήνωσης στην περιοχή Σοφικό και της κοινότητας Ντράσσα προχώρησαν, για προληπτικούς λόγους, οι Αρχές στην Κορινθία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, διότι, όπως εξήγησε, «η κατάσταση με τη φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».
Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».
Επίσης, όπως είπε, «παρότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης