Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κινήσεις περιορισμένου εύρους στο ΧΑ – Η συσσώρευση διατηρείται – Τι δείχνουν τα διαγράμματα επιλεγμένων μετοχών

Κινήσεις περιορισμένου εύρους στο ΧΑ – Η συσσώρευση διατηρείται – Τι δείχνουν τα διαγράμματα επιλεγμένων μετοχών
Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές και εντός πλαισίων χωρίς διάθεση για αύξηση ενδιαφέροντος που αποτελεί προϋπόθεση για αλλαγή σκηνικού
Μετοχές και δείκτες παραμένουν σε φάση συσσώρευσης με τους long και τους short προς το παρόν να μην έχουν διάθεση να σπάσουν τη συσσώρευση και να οδηγήσουν την αγορά είτε πάνω από τις 680 μονάδες είτε κάτω από τις 630 μονάδες.
Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές και εντός πλαισίων χωρίς διάθεση για αύξηση ενδιαφέροντος που αποτελεί προϋπόθεση για αλλαγή σκηνικού.
Με άλλα λόγια ο χαμηλός τζίρος στο ΧΑ, αλλά και η φτωχή ειδησεογραφία δεν μπορούν να δημιουργήσουν αλλαγή επιπέδου στο ΧΑ.
Από τη μία η κρίση στα ελληνοτουρκικά δείχνει με τα σημερινά δεδομένα ότι δεν πλήττει το ΧΑ, ώστε να φέρει διάσπαση των 630 μονάδων, η οποία θα άνοιγε το δρόμο για χαμηλότερα επίπεδα.
Από την άλλη οι εκτιμήσεις για φτωχά αποτελέσματα το 2020, οι ανησυχίες για ύφεση, δεν ενισχύουν την επενδυτική ψυχολογία ώστε να δημιουργήσουν κύμα αγοραστών που θα οδηγούσε σε ανοδικό σπάσιμο των 680 μονάδων προκειμένου να ανέβει ο πήχης προς τις 750 μονάδες.
Image
Ούτε η συμφωνία για το ταμείο ανάκαμψης, αλλά ούτε το μεγάλο ράλι των ξένων αγορών από τα χαμηλά, έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να ταράξουν τα νερά στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο τζίρος θυμίζει εποχές απαξίωσης και στέλνουν το μήνυμα πως ίσως ο Αύγουστος να φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συναλλαγών.
Τα γραφήματα μετοχών και δεικτών αποτυπώνουν τη στάση αναμονής και η συσσώρευση συνεχίζεται τόσο στα βαριά χαρτιά όσο και σε επιλεγμένα μικρομεσαία.
Ο γενικός δείκτης παλεύει με τον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ημερών και έχει απομακρυνθεί από τον αντίστοιχο των 100 που είναι στις 670 μονάδες.
Σε κρίσιμα σημεία βρίσκεται και η μετοχή της Alpha Bank, η οποία έχει προσπαθήσει χωρίς επιτυχία δύο φορές να ξεπεράσει τα 0,70 ευρώ.
Πλέον δοκιμάζει τιμές κάτω από τα 0,60 ευρώ και είναι κάτω από τον κινητό μέσο των 50 ημερών.
Image
Αδυναμία διατήρησης των επιπέδων που βρίσκεται σήμερα θα μπορούσε να την οδηγήσει μέχρι και στα 0,50 ευρώ.
Ίδια εικόνα παρουσιάζουν και τα γραφήματα των άλλων τραπεζών.
Η Εθνική «παίζει» με τον εκθετικό των 50 ημερών και δεν πρέπει να βρεθεί κάτω από τα 1,18 ευρώ περίπου.
Από την άλλη μόνο πάνω από 1,50 ευρώ δημιουργεί προϋποθέσεις για αλλαγή τάσης.
Κάτω από τα 0,38 ευρώ δεν πρέπει να βρεθεί η Eurobank, η οποία επίσης κινείται κοντά στον εκθετικό των 50 ημερών.
Στην Μυτιληναίος ο εκθετικός των 200 ημερών είναι στα 8 ευρώ, επομένως η μετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει τα 8,10-8,30 ευρώ για να δει υψηλότερα.
Στη συνέχεια θα μπορούσε να κινηθεί προς τα 8,90 ευρώ και να κλείσει το χάσμα που έχει αφήσει από την περίοδο της πτώσης λόγω της πανδημίας.
Η Ελλάκτωρ κινείται μεταξύ 1,03 ευρώ και 1,14 ευρώ συσσωρεύοντας εδώ και λίγες εβδομάδες.
Οι προσπάθειες των πωλητών στις τελευταίες συνεδριάσεις ενεργοποίησαν σημαντικούς αγοραστές με αποτέλεσμα να μην διαταραχθεί το γράφημα.
Σε μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων η Intracom, η οποία κινήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης έντονα ανοδικά θα πρέπει να περάσει πάνω από τα 0,55 ευρώ για να αλλάξει επίπεδο.
Διαφορετικά θα συνεχίσει να συσσωρεύει μεταξύ 0,44 ευρώ και 0,55 ευρώ.
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης