Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι γεωπολιτικές ανησυχίες βάζουν σε δοκιμασία τις 630 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι γεωπολιτικές ανησυχίες βάζουν σε δοκιμασία τις 630 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι 630 μονάδες μπαίνουν και πάλι σε δοκιμασία. Οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση της έντασης των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας και φυσικά για τα εγχώρια γεωπολιτικά θέματα. Η αγορά είναι για μία ακόμη φορά σε κρίσιμα σημεία.

Πολλές μετοχές είναι σε κρίσιμες στηρίξεις. Θα δοκιμαστούν σήμερα. Απαιτείται ψυχραιμία και όχι κινήσεις πανικού. Ο γενικός δείκτης άνοιξε με απώλειες άνω του 1% και λίγο πάνω από τις 630 μονάδες με χαμηλό τζίρο. Πιέζονται και πάλι οι τραπεζικές μετοχές. Μη χάσουν την ευκαιρία να πάνε χαμηλότερα.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στο ξεκίνημα μόνο η Σαράντης έχει μικρή άνοδο στο ξεκίνημα. Άνω του 2% υποχωρούν μεταξύ άλλων Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Coca Cola, Viohalco, ΔΕΗ και άλλες. Δύσκολη αναμένεται η σημερινή μέρα.

LAMDA: Σε επίπεδο EBITDA εμπορικών κέντρων τα αποτελέσματα ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Με μικρό όγκο πιέζεται λίγο η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΕΧΑΕ: Δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου τη Δευτέρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν τη μεγάλη υποχώρηση της αγοράς λόγω της πανδημίας. Αυξήθηκε και ο τζίρος σε αυτό το διάστημα, ενώ η αύξηση των λειτουργικών εξόδων εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα επηρεάσει την πορεία των αποτελεσμάτων.

Έχει σπάσει κάποια σημεία, και είναι κατά την άποψή μας αρνητική εξέλιξη. Το ενδιαφέρον μας τώρα πάει στα 3 ευρώ. Με την τελευταία υποχώρηση χάνει το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης από τα χαμηλά που είχε γράψει λόγω της πανδημίας.

ΟΠΑΠ: Πιέζεται σημαντικά στο άνοιγμα και έχει κάνει και υψηλό όγκο. Στα 8,13 ευρώ με απώλειες 4,13% και όγκο 132 χιλ. τεμάχια. Βγαίνουν πολλά χαρτιά στα τρέχοντα επίπεδα.

AUTOHELLAS: Από σήμερα ξεκινάει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Μαζί με τις αγορές από το βασικό μέτοχο παρέχεται στήριξη. Η μετοχή είναι κοντά στα χαμηλά της αλλά έχει κόψει και το μέρισμα. Στα 3,32 ευρώ καις το -1,19% με όγκο 6 χιλ. τεμάχια αλλά και με πτωτικές διαθέσεις.

ΔΕΗ: Στα 3,76 ευρώ η μετοχή με όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί υψηλό, αλλά λογικό με βάση την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει και προσπαθεί να βγει.

AEGEAN: Η συμπεριφορά της μετοχής άλλαξε λίγο προς το χειρότερο λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων. Δε μας έφταναν όλα τα άλλα, έχουμε και την Τουρκία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δίνεται μάχη στις τελευταίες συνεδριάσεις γύρω από τα 1,08 ευρώ και γίνεται και μεγάλος όγκος. Μεγάλες εντολές έμπαιναν και από τις δύο πλευρές. Στο ξεκίνημα είναι στα 1,07 ευρώ χωρίς μεγάλες εντολές και όγκο.

ΚΛΜ: Βγαίνουν πάλι κομμάτια στα 0,49 ευρώ. Στα πρώτα λεπτά έχει κάνει όγκο 4 χιλ. τεμάχια. Πλέον η εμπορευσιμότητα έχει αυξηθεί και τα κομμάτια αυτά δεν προκαλεί εντύπωση αυτός ο όγκος στο άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης