Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέσω Credit Suisse το πακέτο 5 εκατ. ή 2,82% στη Lamda - Αφορά ξένο fund, πωλητής ο Σπ. Λάτσης

Μέσω Credit Suisse το πακέτο 5 εκατ. ή 2,82% στη Lamda - Αφορά ξένο fund, πωλητής ο Σπ. Λάτσης
Το πακέτο έγινε στην τιμή των 5,60 ευρώ ανά μετοχή της Lamda - Πωλητής είναι ο Σπύρος Λάτσης και αγοραστής ο Τρύφων Νάτσης (Brevan Howard)
Μέσω Credit Suisse με πωλητή σύμφωνα με πληροφορίες το Σπύρο Λάτση και αγοραστή τον Τρύφωνα Νάτση (Brevan Howard) διακινήθηκε το πακέτο 5 εκατ. τεμαχίων που αντιστοιχεί στο 2,8% του συνόλου των μετοχών της Lamda.
Το πακέτο έγινε στην τιμή των 5,60 ευρώ ανά μετοχή με την τιμή της μετοχής να βρίσκεται στα 6,23%, που σημαίνει πως έγινε με discount 10%.
Η συνολική αξία του πακέτου ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως μετά τις τελικές δημοπρασίες στη μετοχή έγιναν άλλα δύο πακέτα. 
Και τα δύο έγιναν στην τιμή των 5,8 ευρώ ανά μετοχή με το πρώτο να είναι συνολικού όγκου 2,8 εκατ. τεμαχίων και αξίας 16,24 εκατ. ευρώ και το δεύτερο 1,1 εκατ. τεμαχίων συνολικής αξίας 6,38 εκατ. ευρώ. 

Lamda: Μόλις 1,2 εκατ. ευρώ κέρδη το α' τρίμηνο 2020 - Στα 6,1 εκατ. τα EBITDA

Κέρδη μόλις 1,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α’ τρίμηνο 2020 η Lamda Development, έναντι 2,9 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, με τα συνολικά EBITDA να υποχωρούν σημαντικά στα 6,1 εκατ. ευρώ, από 14,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Παράλληλα, πτώση της τάξεως του 12,7% σημείωσε –σε ετήσια σύγκριση– το EBITDA των Εμπορικών Κέντρων το α’ τρίμηνο του 2020 και διαμορφώθηκε σε 14,5 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης για αναστολή λειτουργία από 13.03.2020 έως 17.05.2020 στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.
Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων αγγίζει σταθερά το 100%.
Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων παρουσίασαν αύξηση 4,2% και 6,2% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2019.
Image
Image
Image

Σημαντικά γεγονότα α’ τριμήνου 2020

H Lamda Development ολοκλήρωσε τον Ιούλιο 2020, με σημαντική υπερκάλυψη, το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους €320 εκατ., με συμμετοχή ρεκόρ άνω των 10.000 ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών.
Η έκδοση αυτή έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες Έλληνες να συμμετέχουν στοέργο του Ελληνικού που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια.
Η Εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις πρόδρομες εργασίες στο Ελληνικό και είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών, αναμένοντας πρώτα να διευθετηθούν και τα τελευταία εκκρεμή ζητήματα, όπως, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος-Καζίνο (IRC), που αποτελούν συμβατικές αιρέσεις για την απόκτηση της «Ελληνικό Α.Ε.».
Στις 23.01.2020 η εταιρεία συμφώνησε και έχει ήδη αποκτήσει από την εταιρεία D-Marinas B.V. του Ομίλου DOGUS, το υπόλοιπο 50% των μετοχών της εταιρίας LAMDA DOGUS INVESTMENTS S.A., η οποία, σήμερα, κατέχει ποσοστό 83,39% των μετοχών της LAMDA Flisvos Holding Α.Ε., μετόχου κατά 77,23% της εταιρίας LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. που διαχειρίζεται τη Mαρίνα Φλοίσβου.
Το αντίτιμο για την αγορά των εν λόγω μετοχών ανήλθε σε 12,4 εκατ. ευρώ,
H Εταιρεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, προχώρησε σε μείωση ενοικίων 40% στα εμπορικά της κέντρα για τους μήνες Μάρτιο και Ιούνιο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου, ενώ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο μείωση 70% έναντι 40% της προβλεπόμενης.
Η Lamda Development προχώρησε, επίσης, σε πρωτοβουλίες για την προσέλκυση των καταναλωτών και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης