Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ –Κράτησαν οι 630 μονάδες – Ο τζίρος των πακέτων υψηλότερος της αγοράς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ –Κράτησαν οι 630 μονάδες – Ο τζίρος των πακέτων υψηλότερος της αγοράς
ΑΓΟΡΑ: Η διακράτηση για μία ακόμη φορά της σημαντικής στήριξης των 630 μονάδων βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία και δείχνει πως το ΧΑ έχει αντοχές και οι επενδυτές αντανακλαστικά. Δεν έχουν ξεπεραστεί βέβαια οι κίνδυνοι όπως σημειώνουν αναλυτές και γι΄αυτό συνιστούν αυξημένη προσοχή. Είδαμε όμως σήμερα μία συνεδρίαση με περισσότερο ενδιαφέρον έναντι των προηγούμενων.

Με άλλα λόγια δε μας πήρε ο ύπνος όπως χθες για παράδειγμα. Η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη και δημιουργεί κινδύνους στα χαρτοφυλάκια. Δηλαδή όποιος σήμερα επηρεάστηκε από την πτώση και πούλησε συγκεκριμένες μετοχές στα χαμηλά ημέρας είδε αργότερα τις τιμές να βελτιώνονται.

Ο ΟΠΑΠ λόγω των πωλήσεων που είχε από νωρίς τράβηξε τα βλέμματα, η Ιντρακόμ λόγω της ανόδου και η Lamda λόγω των πακέτων. Η Alpha Bank πιέστηκε επίσης και διαγραμματικά δε μας αφήνει καλή εικόνα όπως και όλες οι τράπεζες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το κλείσιμο της αγοράς βρήκε το γενικό δείκτη στις 634,32 μονάδες με απώλειες 0,94%. Ο τζίρος των πακέτων ξεπέρασε το τζίρο της αγοράς. Ο συνολικός τζίρος μαζί με τα πακέτα ήταν στα 92,7 εκατ. ευρώ και τα πακέτα αφορούσαν 54,4 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Ξεκίνησαν πολύ επιθετικά οι πωλητές σήμερα και γρήγορα πήγαν τη μετοχή ακόμα και λίγο κάτω από τα 8 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάποια είδηση που θα μπορούσε να φέρει πωλήσεις στη μετοχή.

Κάποιοι έσπευσαν να ερμηνεύσουν την πτώση συνδέοντάς την με την τιμή της επανεπένδυσης του μερίσματος, η οποία διαμορφώνεται αυτές τις ημέρας. Λόγω του όγκου και του τρόπου που βγήκαν προς πώληση τα κομμάτια, έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Η μετοχή έκλεισε με μεγάλες απώλειες 5,42% και στα 8,02 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 7,94 ευρώ και όγκο 1,32 εκατ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Έκανε την ανοδική διαφυγή που περίμεναν όσοι κοιτάνε την τεχνική ανάλυση. Έγινε και η γενική συνέλευση και εστάλη ένα θετικό μήνυμα. Ακόμα πιο θετικό ήταν το σχόλιο του Σωκράτη Κόκκαλη το οποίο μετέφερε ο κ.Κλώνης. Συγκεκριμένα είπε πως «οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του ομίλου Ιντρακόμ με τον όμιλο Ιντραλότ είναι αβάσιμος και αυθαίρετος.

Έτσι επιχειρήθηκε να μπει τέλος σε κάποιες φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, πως η πορεία της Ιντραλότ συνδέεται με την Ιντρακόμ και μπορεί να βλάψει την τελευταία. Επιπλέον οι νέες συμβάσεις δημιουργούν ένα αίσθημα αισιοδοξίας για τον όμιλο και άρα και τη μετοχή.

Η μετοχή πήγε μέχρι τα 0,6190 ευρώ εκπληρώνοντας τον πρώτο στόχο και τελικά έκλεισε στα 0,59 ευρώ με άνοδο 9,26% και όγκο 374 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 44,8 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Δεν το λες και λίγο το discount του πακέτου. Έγινε πακέτο 5 εκατ. μετοχών στα 5,6 ευρώ ανά μετοχή με το ταμπλό εκείνη την ώρα να λέει 6,23 ευρώ. Λίγο μετά πήγε χαμηλότερα η μετοχή, λογική κίνηση κατά την άποψή μας. Συνήθως μεγάλα πακέτα επηρεάζουν και την τιμή των μετοχών. Το έχουμε ξαναδεί σε πολλές μετοχές.

Μετά τις τελικές δημοπρασίες έγιναν άλλα δύο πακέτα με μικρότερο discount αλλά είχε υποχωρήσει και η μετοχή από τα υψηλά ημέρας. Έγιναν άλλα 3,9 εκατ. τεμάχια στα 5,80 ευρώ ανά μετοχή με τη μετοχή να κλείνει στα 6,08 ευρώ με απώλειες 1,46%.

ΔΕΗ: Μόνο ως ευκαιρία για τοποθετήσεις εκλαμβάνεται από τους επενδυτές η υποχώρηση της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Μόλις γράφει -1% ή -2% αμέσως βγαίνουν αγορές. Σήμερα πήγε μέχρι το -2,54% και οι αγοραστές στη συνέχεια την πήγαν μέχρι το +1,92%. Τελικά έκλεισε στα 3,87 ευρώ με άνοδο 0,16%.

ΚΛΜ: Πήγε στο +8% με 15 χιλ. τεμάχια και μετά από αρκετή ώρα βγήκαν πάλι πωλήσεις αυξάνοντας τον όγκο και γυρίζοντας τη μετοχή στα 0,50 ευρώ από 0,53 ευρώ. Θα λέγαμε πως αυτοί που πουλάνε αυτές τις ημέρες δεν έχουν ως βασικό στόχο να φύγουν από τη μετοχή, αλλά να την «πληγώσουν». Αυτό μας δείχνει ο τρόπος με τον οποίο πουλάνε. Μπορεί να κάνουμε και λάθος βέβαια.

Ίσως κάποιος από τους βασικούς μετόχους θα πρέπει να βγει πιο επιθετικά και να στηρίξει τη μετοχή. Το έκανε η κα Λάππα πριν μερικές βδομάδες. Μάλλον πρέπει να το ξανακάνει και να στείλει ένα μήνυμα. Ότι η αξία της μετοχής είναι χαμηλή με βάση τα περιουσιακά στοιχεία και την πορεία των πωλήσεων στην Ελλάδα.

Τελικά η μετοχή έκλεισε με πωλητές στα 0,4990 ευρώ με άνοδο 1,84% και συνολικό όγκο 74 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Μειωμένοι οι όγκοι στις τελευταίες συνεδριάσεις και αδυναμία να υποχωρήσει κάτω από τα 0,68 ευρώ. Στα 0,6970 ευρώ και στο +1,16%

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Στα 2,70 ευρώ και στο +2,27% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια. Υπήρχαν αγοραστές στο κλείσιμο αλλά σήμερα δεν εμφανίστηκε ο πωλητής.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης