Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία συμμορφώνονται με την απόφαση του ΠΟΕ για την Airbus

Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία συμμορφώνονται με την απόφαση του ΠΟΕ για την Airbus
Οι κυβερνήσεις Γαλλίας και Ισπανίας συμφώνησαν με την Airbus να τροποποιήσουν τους όρους της Επένδυσης Εκκίνησης που τους χορήγησαν για την ανάπτυξη των αεροσκαφών Α350
Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ισπανίας συμφώνησαν με την Airbus SE να τροποποιήσουν τους όρους της Επένδυσης Εκκίνησης που τους χορήγησαν για την ανάπτυξη των αεροσκαφών Α350 ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες της αγοράς, ανακοίνωσε σήμερα 24/7 η Κομισιόν, μετά τις σχετικές αποφάσεις του ΠΟΕ.
Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη - Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, γνωστά και ως "κράτη - μέλη της Airbus" - συμμορφώνονται πλήρως με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στην υπόθεση Airbus.
Η κίνηση αυτή καταργεί τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ διατηρούν τα αντίμετρα για τις εξαγωγές της ΕΕ και αποτελούν ισχυρή υπόθεση για ταχεία επίλυση της μακροχρόνιας διαφοράς.
Ο Επίτροπος Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σχετικά ότι "οι αδικαιολόγητοι δασμοί για τα ευρωπαϊκά προϊόντα δεν είναι αποδεκτοί και, λόγω της συμμόρφωσης στην υπόθεση Airbus, επιμένουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να τους καταργήσουν αμέσως. Η ΕΕ έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίτευξη διαπραγματευτικού αποτελέσματος στις μακροχρόνιες διατλαντικές διαμάχες πολιτικών αεροσκαφών και παραμένει ανοιχτή για να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για να συμφωνήσει ένα δίκαιο και ισορροπημένο αποτέλεσμα, καθώς και για μελλοντικούς κλάδους επιδοτήσεων στον τομέα των αεροσκαφών. "
"Η ΕΕ έχει δεσμευτεί σθεναρά για επίλυση με διαπραγμάτευση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης, της μακρύτερης στην ιστορία του ΠΟΕ. Ειδικά υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, η ΕΕ πιστεύει ότι είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον της ΕΕ και των ΗΠΑ να διακόψουν τους ζημιογόνους δασμούς που επιβαρύνουν άσκοπα τις βιομηχανίες και τους γεωργικούς μας τομείς", αναφέρει.
"Ελλείψει διευθέτησης, η ΕΕ θα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί πλήρως τα δικά της δικαιώματα κυρώσεων. Ο ΠΟΕ θα εκδώσει σύντομα την απόφαση διαιτησίας στην παράλληλη υπόθεση της ΕΕ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με ορισμένες παράνομες επιδοτήσεις στην Boeing, όπου το δευτεροβάθμιο όργανο είχε βρει τις ΗΠΑ να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις του στον ΠΟΕ", αναφέρει.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέξουν να διατηρήσουν τους δασμούς τους σε ευρωπαϊκές εξαγωγές αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αποφασίσουν να αυξήσουν τους δασμούς ή να τους εφαρμόσουν σε νέα προϊόντα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει για να ασκήσει τα δικά της δικαιώματα κυρώσεων, βάσει των σχετικών εγκρίσεων του ΠΟΕ. Η ΕΕ έχει ήδη πραγματοποιήσει δημόσια διαβούλευση τον Απρίλιο του 2019 σχετικά με έναν κατάλογο προϊόντων που εξετάζονται ως αντίμετρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης