Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates για θεωρίες συνωμοσίας περί κορωνοϊού: Κακός συνδυασμός social media και πανδημία - Οι άνθρωποι ψάχουν τον «κακό»

Gates για θεωρίες συνωμοσίας περί κορωνοϊού: Κακός συνδυασμός social media και πανδημία - Οι άνθρωποι ψάχουν τον «κακό»
Για τις θεωρίες συνωμοσίας που τον εμπλέκουν και τον εμφανίζουν να προωθεί εμβόλια τα οποία περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Gates σχολίασε ότι οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις ποιος είναι ο κακός
Μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας και σε πολλές από αυτές που κυκλοφορούν, πρωταγωνιστής είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Bill Gates.
«Άνθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Fauci γίνονται συχνά ο στόχος.
Το έξυπνο πράγμα που κάνουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία.
Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια υπό κλινική δοκιμή για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι.
Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά», ξεκαθαρίζει μέσω βίντεο ο Bill Gates.
Τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις των ψευδών ισχυρισμών έχουν ξεπεράσει τις 900.000 ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία Zignal Labs, τα πιο δημοφιλή δέκα βίντεο συνωμοσίας για τον Gates και την νόσο Covid-19, μετρούν ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια προβολές.
Για τις ανεδαφικές θεωρίες πως προωθεί τα εμβόλια που περιέχουν τεχνολογία γεωεντοπισμού για τον έλεγχο του πληθυσμού, ο Gates σχολίασε ότι τα κοινωνικά δίκτυα και η πανδημία είναι «κακός συνδυασμός».
«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ.
Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη.
Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο πλήθος αυτών των αναρτήσεων είπε πως τα νούμερα τού προκαλούν μεγάλη εντύπωση.
«Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς να διαδίδουν τέτοιες θεωρίες», σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως «εκπληκτικές εταιρείες» αναζητούν το εμβόλιο.
Ο Bill Gates εξέφρασε την ελπίδα του πως οι θεωρίες συνωμοσίας θα υποχωρήσουν και η ανθρωπότητα θα κερδίσει από την ιστορία καινοτομίας.
Κακόβουλες επιθέσεις δέχθηκαν, πριν από λίγο καιρό, οι επίσημοι λογαριασμοί στο Twitter των δισεκατομμυριούχων Bill Gates και Elon Musk από χάκερς, καθώς στους δύο λογαριασμούς αναρτήθηκαν ψευδή μηνύματα με τα οποία ζητούνταν δωρεές στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin.
Οι αναρτήσεις στους δύο λογαριασμούς αφαιρέθηκαν αργότερα.
Το Twitter, αλλά και η Tesla δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή.
Κακόβουλη επίθεση δέχθηκε και ο λογαριασμός στο Twitter του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης