Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μικτά πρόσημα έκλεισε το πετρέλαιο, στα 43,3 δολ. Brent και 41,3 δολ. WTI – Στο +1% για την εβδομάδα

Με μικτά πρόσημα έκλεισε το πετρέλαιο, στα 43,3 δολ. Brent και 41,3 δολ. WTI – Στο +1% για την εβδομάδα
Με άνοδο της τάξεως του 1% έκλεισε συνολικά η εβδομάδα για τις τιμές πετρελαίου, με σχιστολιθικό και Brent να παραμένουν πάνω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι.
Ο «μαύρος χρυσός» επισκιάστηκε από την αβεβαιότητα που προκαλεί στη ζήτηση ο κορωνοϊός –ειδικά στις ΗΠΑ– και τις συνεχόμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent έκλεισε στο -0,02%% και τα 43,3 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 έκλεισε στο +0,5% και τα 41,1 δολ. ανά βαρέλι.

Εχθές 23/7, υπενθυμίζεται, οι τιμές έκλεισαν με πτώση 2%.
Να σημειωθεί ότι αύξηση κατέγραψαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts αναμενόταν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης ότι η ποσότητα του πετρελαίου που αποθηκεύτηκε στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ίδια εβδομάδα.
Αντίθετα, σύμφωνα με την EIA, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ελαφρώς λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της S&P Global Platts που ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Τέλος, τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, πολύ περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 280.000 βαρέλια.

Σοκ και δέος από τα αποτελέσματα των πετρελαϊκών το β' 3μηνο του 2020

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πιθανό να αναφέρουν "φρικτά" αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές ενέργειας στο CNBC, με την περίοδο των τριών μηνών έως τα τέλη Ιουνίου να αναμένεται ευρέως να σηματοδοτήσει τις χειρότερες επιδόσεις ιστορικά.
Οι εταιρείες «Big Oil», βίωσαν την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί από τα lockdown συνέπεσαν με ένα άνευ προηγουμένου σοκ στη ζήτηση.
Η νορβηγική Equinor θα αναφέρει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή, με την OMV της Αυστρίας, την Eni της Ιταλίας, την Total της Γαλλίας και την αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell να αναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.
Η BP του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρουσιάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 4 Αυγούστου.
Η Stateside και η ConocoPhillips θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου, με τις Exxon Mobil και Chevron να αναμένεται να ακολουθήσουν στις 31 Ιουλίου.
«Νομίζω ότι θα είναι φρικτά και άσχημα», δήλωσε η Kathy Hipple, αναλύτρια στο Ινστιτούτο Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA).
Η Hipple επεσήμανε ότι το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν κατά μέσο όρο στα 29 δολάρια το βαρέλι κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, από μέσο όρο 51 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης