Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ: Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες

Τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ: Το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες
«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η τουρκική πρεσβεία
Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της; Αττάλειας, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7/2020) σεισμικές έρευνες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter.
«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.
Image
Πάντως σύμφωνα με το marinetraffic.com έως τις 20:47 το βράδυ του Σαββάτου (25/7/2020) το πλοίο βρισκόταν ακόμα στην Αττάλεια.
 
Image
Εξάλλου η εν λόγω πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Πεντάγωνο και όλοι εικάζουν πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης