Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παιχνίδια εντυπώσεων της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον με το ερευνητικό Oruc Reis

Παιχνίδια εντυπώσεων της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον με το ερευνητικό Oruc Reis
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος OruçReis δήλωσε τη σεισμική του έρευνα στις 21 Ιουλίου 2020, στην Ανατολική Μεσόγειο
Μετά το προκλητικό και απαράδεκτο μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον για το Καστελόριζο... απέσυρε μήνυμα για το ερευντηικό σκάψος Oruc Reis
Συγκεκριμένα στο νέο μήνυμα αναφέρει ότι "το τουρκικό ερευνητικό σκάφος # OruçReis δήλωσε τη σεισμική του έρευνα στις 21 Ιουλίου 2020, στην Ανατολική Μεσόγειο".
Το προηγούμενο σχόλιο στο twitter ανέφερε
Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της, Αττάλειας, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7/2020) σεισμικές έρευνες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
Εν συνεχεία το σχόλιο αυτό αντικαταστάθηκε με το εξής νέο μήνυμα στο twitter
Image
Τι ανέφερε το προηγούμενο μήνυμα της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον
 
Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που μέχρι τώρα βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας, ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (25/7/2020) σεισμικές έρευνες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον.
«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της», αναφέρει η ανάρτηση της πρεσβείας στο Twitter.
«Η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας.
Image
Πάντως σύμφωνα με το marinetraffic.com έως τις 20:47 το βράδυ του Σαββάτου (25/7/2020) το πλοίο βρισκόταν ακόμα στην Αττάλεια.
Image
Εξάλλου η εν λόγω πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Πεντάγωνο και όλοι εικάζουν πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης