Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Υπάρχει μια σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Erdogan να κάνει πίσω

Γεωργιάδης: Υπάρχει μια σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Erdogan να κάνει πίσω
Δείξαμε σε όλους πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε και αυτό το κατάλαβε το Βερολίνο, η Μόσχα, το Παρίσι και η Άγκυρα
«Η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναυστάθμους τους», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα και την αποκλιμάκωση που διαφαίνεται.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, διαβεβαιώσε πως "το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν χαλαρώνουν, μένουν σε επιφυλακή" θυμίζοντας ότι η Navtex ισχύει έως και τις 2 Αυγούστου.
Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει μια σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Erdogan να κάνει πίσω. Ειδικότερα μίλησε για την τεράστια διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού "που μίλησε σε διάστημα 3 – 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες", την σκληρή δήλωση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, τις δηλώσεις Macron αλλά και την αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ καθώς και τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων.
"Συνέθεσαν για πρώτη φορά, μια παγκόσμια διεθνή αποδοχή των ελληνικών θέσεων και μια παγκόσμια καταδίκη των τουρκικών θέσεων", "προφανώς όλα αυτά αναγκάζουν τον Erdogan να κάνει πίσω", είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία που είχε η αυτόματη αντίδραση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που σε διάστημα ολίγων λεπτών έφτασε στο Καστελόριζο και φύλαξε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και την ελληνική ΑΟΖ.
"Έδειξε σε όλους, πως όταν λέμε κάτι το εννοούμε. Και αυτό το κατάλαβε και το Βερολίνο, το κατάλαβε και η Μόσχα, το Παρίσι, το κατάλαβε και η Άγκυρα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης