Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης «νομιμοποιεί» την ενδοοικογενειακή βία

Πολωνία: Πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης «νομιμοποιεί» την ενδοοικογενειακή βία
Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωπαϊκή σύμβαση κατά της βίας εναντίον των γυναικών
Με μια κίνηση που αφήνει ανοικτό το δρόμο για νομιμοποίηση της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών προχωρά η κυβέρνηση της Πολωνίας η οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωπαϊκή σύμβαση κατά της βίας εναντίον των γυναικών.
Η συντηρητική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή οδηγία παραβιάζει τα δικαιώματα των γονιών καθώς επιβάλλει στα σχολεία να διδάσκουν στα παιδιά για τα φύλα, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πολωνός υπουργός υποστήριξε ότι η Πολωνία έχει υιοθετήσει δικές της μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια που προστατεύουν επαρκώς τις γυναίκες.
Και τόνισε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επισήμως τη διαδικασία απόσυρσής της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τη Δευτέρα (27/7) η οποία περιέχει ιδεολογικά στοιχεία τα οποία θεωρούμε επιβλαβή.
Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) και ο εταίροι του στον κυβερνητικό συνασπισμό ακολουθούν πιστά τις συστάσεις της καθολικής εκκλησίας και προωθούν μια συντηρητική κοινωνική ατζέντα.
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrei Dunda, που επανεξελέγη νωρίτερα τον Ιούλιο, καταφέρθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατεία εναντίον των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χαρακτηρίζοντάς τηn μια "ιδεολογία" πιο καταστροφική και από τον κομμουνισμό.  
 Το PiS εκφράζει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την οποία επικύρωσε το 2015 η προηγούμενη πιο κεντρώα κυβέρνηση τα Πολωνίας. Η πολωνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η Σύμβαση αυτή δεν σέβεται το δικαίωμα στη θρησκεία και προωθεί τη διδασκαλία φιλελεύθερων κοινωνικών πολιτικών στα σχολεία.
Η απόφαση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις με χιλιάδες, κυρίως γυναίκες, να διαδηλώνουν στους δρόμους της Βαρσοβίας και σε άλλες πολωνικές πόλεις κατά της απόφασης.
Οι διαδηλωτές φώναζα ότι "στόχος είναι να νομιμοποιηθεί η ενδοοικογενειακή βία" και "το PiS είναι η κόλαση των γυναικών".
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η ενδοοικογενειακή βία στην Ευρώπη σημείωσε ραγδαία αύξηση φέτος, κυρίως λόγω του lockdown που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης