Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Putin: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό σύντομα θα έχει υπερηχητικά πυρηνικά όπλα

Putin: Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό σύντομα θα έχει υπερηχητικά πυρηνικά όπλα
Ο Ρώσος πρόεδρος aναφέρεται συχνά σε μία νέα γενιά ρωσικών πυρηνικών όπλων, που θα είναι απαράμιλλη.
Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα εξοπλιστεί με υπερηχητικά πυρηνικά όπλα και υποβρύχια πυρηνικά drones, όπως δήλωσε ο Vladimir Putin την Κυριακή (26/7/2020).
Μάλιστα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα συγκεκριμένα όπλα βρίσκονται στο στάδιο των τελικών δοκιμών.  
Ο Ρώσος πρόεδρος, αν και όπως λέει ο ίδιος τάσσεται κατά μίας νέας κούρσας εξοπλισμών, αναφέρεται συχνά σε μία νέα γενιά ρωσικών πυρηνικών όπλων, που θα είναι απαράμιλλη.
Τα όπλα, μερικά από τα οποία δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί, περιλαμβάνουν το υποβρύχιο πυρηνικό αεροσκάφος Poseidon, σχεδιασμένο για μεταφορά από υποβρύχια, και τον υπερηχητικό πύραυλο Zircon, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί σε πλοία επιφανείας, αναφέρει το Reuters.
Ο συνδυασμός ταχύτητας, ευελιξίας και υψομέτρου υπερηχητικών πυραύλων, ικανών να ταξιδεύουν πάνω από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, τους καθιστά δύσκολο να εντοπιστούν.
Μιλώντας στην Αγία Πετρούπολη σε μια ετήσια ναυτική εκδήλωση στην οποία παρουσιάζονται τα καλύτερα πλοία της Ρωσίας, τα πυρηνικά υποβρύχια και τη ναυτική αεροπορία, ο Putin είπε ότι οι δυνατότητες του ναυτικού αυξάνονται ενώ το 2020 θα παραδοθούν 20 νέα πλοία.
Δεν διευκρίνισε πότε θα παραδοθούν τα νέα υπερηχητικά όπλα, αλλά είπε πως η ημέρα πλησιάζει.
«Η εκτεταμένη ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών συστημάτων και των υποβρύχιων αεροσκαφών, θα δώσει στον στόλο μοναδικά πλεονεκτήματα και αυξημένες ικανότητες μάχης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης