Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέες διαδηλώσεις κατά του Putin στην πόλη Καμπαρόφσκ - Ένταση και επεισόδια για δεύτερη βδομάδα

tags :
Ρωσία: Νέες διαδηλώσεις κατά του Putin στην πόλη Καμπαρόφσκ - Ένταση και επεισόδια για δεύτερη βδομάδα
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Ρώσο πρόεδρο οτι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες
Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν στην πόλη Καμπαρόφσκ, στην Ανατολική Ρωσία κοντά στην Κίνα, για τη σύλληψη στις 9 Ιουλίου του περιφερειακού κυβερνήτη που κατηγορείται για δολοφονίες επιχειρηματιών το 2004 και 2005.
Είναι η δεύτερη βδομάδα διαδηλώσεων κατά του Κρεμλίνου καθώς οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες εναντίον του Sergei Furgal είναι αβάσιμες και θα πρέπει να περάσει από δίκη.
Ο Furgal, που εξελέγη το 2018, κατηγορείται για συμμετοχή σε δολοφονίες πολλών επιχειρηματιών το 2004 και το 2005, πριν γίνει κυβερνήτης όταν και ο ίδιος ήταν επιχειρηματίας στη βιομηχανία ξυλείας και μετάλλων.
Ο ρώσος πρόεδρος Putin ωστόσο, έσπευσε να αντικαταστήσει τον Furgal με τον Mikhail Degtyaryov γεγονός που έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες και ένα κύμα δυσαρέσκειας εναντίον του με τους διαδηλωτές να τον κατηγορούν οτι λαμβάνει αποφάσεις χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.
Η αστυνομία στην περιοχή, σε αντίθεση με τη Μόσχα, όπου καταστέλλει άμεσα τις κινητοποιήσεις, έχει επιτρέψει τις διαδηλώσεις εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαδηλωτές θα βαρεθούν γρήγορα.
Αυτό που ουσιαστικά ζητά το πλήθος των διαδηλωτών που αυξάνει κάθε βδομάδα, είναι η διεξαγωγή δίκης ώστε να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι κατηγορίες.
Μέχρι τότε ο εκλεγμένος Κυβερνήτη παραμένει υπό κράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης