Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κρίσιμη η νέα εβδομάδα για τις αγορές – Με ΑΕΠ β΄ τριμήνου 2020 στις ΗΠΑ -35% και νέο πακέτο στήριξης 1 με 2 τρισ. δολ.

Κρίσιμη η νέα εβδομάδα για τις αγορές – Με ΑΕΠ β΄ τριμήνου 2020 στις ΗΠΑ -35% και νέο πακέτο στήριξης 1 με 2 τρισ. δολ.
Η πρώτη εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ του δεύτερου τριμήνου 2020 θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουλίου δείχνοντας τις συνέπειες του κορωνοιού στην αμερικανική οικονομία
Κρίσιμη είναι η νέα εβδομάδα για τις αγορές, καθώς θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου 2020 στις ΗΠΑ, εταιρίες όπως η Apple θα ανακοινώσουν κέρδη β΄ τριμήνου 2020.
Επίσης αναμένεται το νέο πακέτο στήριξης 1 με 2 τρισεκ. δολ. από την προεδρία Trump στις ΗΠΑ, αναφέρει το CNBC.  
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες νέας τεχνολογίας - συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Amazon – θα ανακοινώσουν κέρδη β ΄ τριμήνου 2020 και όπως αναφέρουν επενδυτικοί οίκοι πρέπει να δικαιολογήσουν υψηλές αποτιμήσεις στο Nasdaq.
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς τα έκτακτα μέτρα για τα επιδόματα ανεργίας τελειώνουν τέλη Ιουλίου 2020.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ η FED θα συνεδριάσει και  αναμένεται να τονίσει ότι θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την οικονομία.
Επίσης, η πρώτη εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ του δεύτερου τριμήνου 2020 θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουλίου δείχνοντας τις συνέπειες του κορωνοιού στην αμερικανική οικονομία.

Τι αναμένεται

Το ράλι του Nasdaq θα μπορούσε να δοκιμαστεί ή και να συνεχιστεί καθώς οι τεχνολογικές εταιρίες όπως η Apple και άλλες θα ανακοινώσουν κέρδη β΄ τριμήνου του 2020.
Στις αρχές της εβδομάδας, οι Ρεπουμπλικάνοι θα παρουσιάσουν την πρόταση πακέτου τόνωσης, η οποία στη συνέχεια θα συζητηθεί καθώς τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας λήγουν τέλη Ιουλίου.
Η ομοσπονδιακή τράπεζα θα συνεδριάσει επίσης και είναι πιθανό να συζητήσει και άλλα μέτρα που μπορεί να λάβει.
Ωστόσο, δεν είναι πιθανό να πραγματοποιήσετε κινήσεις εκτός από το να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι χρειαστεί για να βοηθήσει την οικονομία.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τις καταθέσεις των εταιριών νέας τεχνολογίας στην υποεπιτροπή αντιμονοπωλιακής επιτροπής στις 29 Ιουλίου 2020.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alphabet Sundar Pichai και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg έχουν κληθεί για ακρόαση στις 29 Ιουλίου 2020.
Στη συνέχεια, στις 30 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του 2020 στην αμερικανική οικονομία.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν συρρίκνωση περίπου 35% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 στο αμερικανικό ΑΕΠ, ακολουθούμενη από ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο.
Όμως, το μέγεθος αυτής της ανάκαμψης θα μπορούσε να επηρεαστεί άμεσα το ύψος των κινήτρων που θα δώσει το Κογκρέσο στην οικονομία, τέλη Ιουλίου που λήγει το μεγάλο πακέτο στήριξης.
Υπάρχει μια σαφής κατανόηση του πόσο η οικονομία έχει στηριχθεί στην κυβερνητική στήριξη, τόσο φορολογικά όσο και νομισματικά, ανέφερε η Bleakley Advisory Group.
Όλοι θα παρακολουθούν τι θα αντικαταστήσει τα 600 δολάρια την εβδομάδα, και αυτό θα είναι το πιο σημαντικό συστατικό του νέου σχεδίου που θα ανακοινωθεί».
Εβδομαδιαία η αμερικανική κυβέρνηση χορηγεί 600 δολάρια σε περίπου 30 εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς και αυτό το πρόγραμμα λήγει 31 Ιουλίου.
Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι τα 600 δολάρια την εβδομάδα θα μειωθούν στα 300 δολάρια την εβδομάδα.

Πορεία κερδών εταιριών

Τα κέρδη για τις εταιρείες S&P 500 αναμένεται να μειωθούν κατά 40,3% για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με βάση τα αποτελέσματα των εταιρειών που έχουν ήδη αναφέρει και τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με την Refinifiv.
Τα κέρδη των τεχνολογικών εταιριών θα έχουν την μικρότερη μείωση μόλις 4,4% κατά μέσο όρο.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης Nasdaq, έχει καταγράψει ρεκόρ όλων των εποχών εσχάτως.
Ο Nasdaq εξακολουθεί να σημειώνει κέρδη 15,5% για το 2020.
Το S&P 500 επίσης έχει καλύψει σχεδόν όλες τις απώλειες του Μαρτίου 2020.
Δεκάδες μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν αποτελέσματα, όπως Facebook στις 29 Ιουλίου, Alphabet και Amazon στις 30 Ιουλίου. Οι φαρμακευτικές Merck, Pfizer και Eli Lilly επίσης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα.

Το νέο πακέτο στήριξης 1 με 2 τρισεκ. δολάρια

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι το Κογκρέσο θα υιοθετήσει τελικά ένα νέο πακέτο τόνωσης μεταξύ 1 τρισεκατομμυρίου και 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μετά την εισαγωγή του σχεδίου GOP θα πρέπει να συγχρονιστεί με τις προτάσεις των Δημοκρατών.
Το Σώμα έχει το δικό του σχέδιο δαπανών 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι απίθανο να εγκριθεί συμφωνία πριν από τη λήξη των παροχών ανεργίας στις 31 Ιουλίου 2020.
Αναμένεται ότι τα επιδόματα ανεργίας σε εβδομαδιαία βάση θα μειωθούν από 600 δολάρια σε 300 ή 400 δολάρια ενώ είναι  πιθανό να δοθούν περισσότερα χρήματα μέσω ενός Προγράμματος Προστασίας Μισθοδοσίας, για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις.
Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να είναι 1,5 με 2 τρισεκ. έναντι 2,4 τρισεκ. που έχουν δαπανηθεί έως τώρα από τα πρώρα προγράμματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης