Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος

Erdogan: Κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος
Κλιμακώνει τις προκλητικές αναφορές ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τις διεθνείς αντιδράσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Συντηρεί την ένταση ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δύο 24ώρα μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας στις 24/7/2020, επιτεθέμενος κατά της Ελλάδας την οποία απέφυγε να κατονομάσει.
«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.
«Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων», συνέχισε.
Η νέα παρέμβαση του τούρκου προέδρου έρχεται ως συνέπεια των διεθνών αντιδράσεων για την πρώτη προσευχή -από το 1934- στο ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης.
Επίσης αναφέρθηκε σε μία άλλη πτυχή των επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία σε διάφορες περιοχές.
Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών η γνωστή ΜΙΤ, έχει επεκτείνει τις κατασκοπευτικές της δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.
Αυτές οι επιχειρήσεις ενισχύουν τη φιλοδοξία μετατροπής της Τουρκίας σε παγκόσμια δύναμη, τόνισε ο Erdogan.
O Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Λιβύη, όπου όπως είπε, η τουρκική αντικατασκοπεία διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην ανακοπή της στρατιωτικής προέλασης του «πραξικοπηματία» Khalifa Haftar.
Χάρη στο δίκτυο των κατασκόπων της η Τουρκία παίρνει τη θέση που της αξίζει ως περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη, δήλωσε αυτάρεσκα ο Erdogan.
Όπου το απαιτούν τα τουρκικά συμφέροντα, η ΜΙΤ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της εκεί και με αυτό τον τρόπο η χώρα μας έχει την καλύτερη δυνατή παρέμβαση συνέχισε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης