Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο Hans Jochen Vogel - Εμβληματική προσωπικότητα του SPD

Έφυγε από τη ζωή στα 94 του χρόνια ο Hans Jochen Vogel - Εμβληματική προσωπικότητα του SPD
Ήταν μια από τις «καθαρότερες» φωνές της «αριστερής» πτέρυγας της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας και ένθερμος υπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης
Σε ηλικία 94 ετών απεβίωσε ο Hans Jochen Vogel, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας κατά την περίοδο 1987-1991 και υπήρξε υποψήφιος καγκελάριος.
Ο Vogel, που γεννήθηκε το 1926, θεωρείτο μια από τις «καθαρότερες» φωνές της «αριστερής» πτέρυγας της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας και ένθερμος υπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το 1972 ο καγκελάριος Willy Brandt τον χρίζει υπουργό Περιφερειακής και Οικιστικής Ανάπτυξης ενώ το 1974 διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης.  
Στην πολύχρονη πορεία του στην πολιτική διετέλεσε δήμαρχος του Μονάχου και του Βερολίνου και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD από το 1983 έως το 1991 ενώ παρέμεινε ενεργό μέλος της Βουλής ως το 1994.
Σε όλη την πορεία της ζωής του, μετείχε στον δημόσιο διάλογο, κυρίως για θέματα  προσφυγικής κρίσης και για την άνοδος του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης