Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ισχυρές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για εκλογές Blitzkrieg τον Σεπτέμβριο από συγκεκριμένους κύκλους του οικονομικού επιτελείου

tags :
Ισχυρές εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για εκλογές Blitzkrieg τον Σεπτέμβριο από συγκεκριμένους κύκλους του οικονομικού επιτελείου
Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία από τον Σεπτέμβριο και μετά θα είναι πρωτοφανής και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε ουσιαστικά ούτε επικοινωνιακά από το Ταμείο Ανάκαμψης
Εισηγήσεις δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κυρίως από συγκεκριμένα πρόσωπα του οικονομικού επιτελείου, για να προβεί σε εκλογές Blitzkrieg  - από την Γερμανική λέξη που σημαίνει αστραπιαία - τον Σεπτέμβριο 2020.
Ανάμεσα τους και πολιτικά πρόσωπα υπεράνω υποψίας…
Ο λόγος προφανής:
Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία από τον Σεπτέμβριο και μετά θα είναι πρωτοφανής και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε ουσιαστικά ούτε επικοινωνιακά από το πακέτο που συμφωνήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μέχρι τώρα περιγραφικά οι κινήσεις της στο επίπεδο της απασχόλησης και της στήριξης της οικονομίας δεν είναι αποτελεσματικές.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα αγγίζει τα 15 δισ. ευρώ, στα όρια του 2009 όταν η χώρα αναγκάστηκε να μπει στην βάσανο των μνημονίων.
Τα ληξιπρόθεσμα στις εφορίες και τα ταμεία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ο ΕΦΚΑ έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα ένα έλλειμα μισό δις ευρώ. 
Στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχουν μπει μόνο 6.000 επιχειρήσεις παρ’ όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί. Η ανεργία, σύμφωνα, με όλες τις προβλέψεις θα φτάσει το 20%. Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι το Απρίλιο ο δείκτης ανεργίας ανέβηκε κατά 1.1 μονάδες φτάνοντας στο 15,5% μέσα σε ένα μήνα!
Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει καταρτίσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τι μπορεί και τι όχι να προχωρήσει από το σχέδιο Πισσαρίδη.
Ακόμα και αν το κάνει, χρήματα από το Ταμείο θα δει στα μέσα του 2021…
Και όλα τα παραπάνω χωρίς να υπολογίζεται το κακό σενάριο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Θα άλλαζαν αυτά τα νούμερα εάν προκηρύσσονταν εκλογές;
Όχι!
Ωστόσο με δεδομένη την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μία νέα νίκη στο πολιτικό πεδίο θα του εξασφάλιζε μία νέα καθαρή τετραετία, θα διέλυσε την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς σε μία ήττα ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτούντο ενώ, πλέον, με το αέρα του νικητή θα σχημάτιζε μία καθαρά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση αδιαφορώντας για τις κομματικές ισορροπίες.
Οι εισηγήσεις, λοιπόν, για εκλογές του προσφέρουν μία νέα προοπτική, θα διαγράψουν πολιτικά το 2020 και θα του χαρίζουν πολύτιμο χρόνο να ξεδιπλώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο ξεκινώντας από το έτος 2021 που σύμφωνα και με την Κομισιόν θα είναι έτος ανάπτυξης...
Και μπορεί ο ίδιος να αρνείται μετά βδελυγμίας πρόωρες εκλογές επικαλούμενος πολιτικούς λόγους ωστόσο, τα νούμερα τον Σεπτέμβριο θα είναι αμείλικτα.
Από κει και πέρα, υπάρχουν και διάφορες ενδείξεις που μέχρι τώρα κινούνται υπέρ του σεναρίου θα πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Η απόφαση για να δοθούν όλα τα αναδρομικά των συνταξιούχων για το λεγόμενο ενδεκάμηνο μέσα στο 2020 ως 13η σύνταξη είναι πάνω απ’ όλα πολιτική. Να θυμίσουμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, το οικονομικό επιτελείο υποστήριζε ότι αυτά τα 3,9 δις ευρώ θα δίνονταν στους δικαιούχους με δόσεις ή σαν αύξηση κάθε μήνα.
Τώρα, εφάπαξ μέσα στο 2020 και σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έκαναν προσφυγή. Τι άλλαξε;
Παράλληλα, η λεγόμενη σκανδαλολογία αντί να υποκύπτει, φουντώνει όλο και περισσότερο. Τελευταίο επεισόδιο υπήρξε η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για την φωτιά στο Μάτι, καθώς ο εισαγγελέας έθεσε νέες κατηγορίες βάζοντας στο κάδρο τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν τότε σε θέσεις ευθύνης. Αν οι αξιωματικοί μιλήσουν, κάποιοι στην Κουμουνδούρου θα (ξανα)χάσουν τον ύπνο τους.
Η συντήρηση της σκανδαλολογίας είναι, μετά από κάποιο όριο, πολιτική επιλογή.
Τέλος, τα πολλά ήξεις αφίξεις και οι δεύτερες σκέψεις για τον ανασχηματισμό (που δεν ανακοινώνεται) έχει κάνει πολλούς να πιστέψουν ότι ο Πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο εκλογικής αναμέτρησης τον Σεπτέμβριο.
Ηδη το σενάριο του ανασχηματισμού ανακινείται από τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης και του Μαξίμου από το τέλος Μαΐου γεγονός που δεν δρα υπέρ της κυβερνητικής ευρυθμίας.
Το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, ενώ είχε για πρώτη φορά «καθαρό» χρόνο να συσκεφτεί και να ανταλλάξει εισηγήσεις για τις αλλαγές στο σχήμα, προτίμησε να δώσει τα διαβατήρια στο ζεύγος Χανκς-Ουίλσον και την Κυριακή να παρακολουθήσει την αρχαία ελληνική παράσταση «Πέρσες» στην Επίδαυρο.
Ο δόκιμος χρόνος για αλλαγές τελειώνει την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και εάν αυτές δεν ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή τότε θα μεταφερθούν στα τέλη Αυγούστου.
Εκτός αν ο Πρωθυπουργός έχει λάβει σοβαρά τις πρόσφατες εισηγήσεις από το οικονομικό επιτελείο για εκλογές…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης