Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Ανησυχία για τα ορφανά, ασυμπτωματικά κρούσματα

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Ανησυχία για τα ορφανά, ασυμπτωματικά κρούσματα
Οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να αποφεύγουν το συνωστισμό είπε ο κ.Κικίλιας
Την ανησυχία του για τα «ορφανά», ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά.
Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «ξέραμε πως θα υπάρξουν με το άνοιγμα του τουρισμού», τονίζοντας ότι «είμαστε σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες και αυτό οφείλεται στο οργανωμένο σύστημα ελέγχου και ιχνηλάτησης».
«Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση.
Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα έλεγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων.
Είχαμε φτάσει το Ρ στο 0.119.
Αυτό σε μεγάλο βαθμό σήμαινε ότι είχε ελεγχθεί ο ιός.
Αλλά ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τον κόσμο στα σπίτια και κάναμε όλες αυτές τις θυσίες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την ύπαρξη «ορφανών», ασυμπτωματικών κρουσμάτων, αφού, όπως είπε δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού.
Επιπλέον, ανήσυχος δήλωσε και για την χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν» ανέφερε ο κ.Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αντιμετωπίζαμε την πιο μεγάλη κρίση δημόσιας υγείας των τελευταίων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης