Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ως σήμερα (27/7) οι δηλώσεις εργοδοτών - εργαζομένων για την αποζημίωση των 534 ευρώ

tags :
Ως σήμερα (27/7) οι δηλώσεις εργοδοτών - εργαζομένων για την αποζημίωση των 534 ευρώ
Οι εργοδότες που έθεσαν σε αναστολή τμήμα ή το σύνολο του προσωπικού τους τον Ιούνιο υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής και ορθές επαναλήψεις επίσης έως σήμερα (27/7) στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr
Λήγει απόψε (27/7/2020) η προθεσμία για δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα για την αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου.  
Οι εργοδότες που έθεσαν σε αναστολή τμήμα ή το σύνολο του προσωπικού τους τον Ιούνιο υποβάλλουν δηλώσεις αναστολής και ορθές επαναλήψεις επίσης έως σήμερα στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.
Οι εργοδότες για όσο χρόνο κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31η.7.2020 και την 30ή.6.2020 αντίστοιχα, υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με απολύσεις και αν προβούν σε απολύσεις, αυτές είναι άκυρες.
Για τους εργαζόμενους που τελούσαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Ιούνιο, η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης που φτάνει έως και τα 534 ευρώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας. Όσοι παρέμειναν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιούνιο δικαιούνται ολόκληρη την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Διαφορετικά η αποζημίωση υπολογίζεται με 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.
Υπενθυμίζεται πως το μέτρο της αναστολής θα παραμείνει στη διάθεση των εργοδοτών Αύγουστο και Σεπτέμβριο για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία, εποχικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία), στο λιανικό εμπόριο τουριστικών ειδών, σε καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και σε επιχειρήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Αντ. Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης