Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε - Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση

Παναγιωτόπουλος: Η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε - Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε επαγρύπνηση
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε την αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης στο Αιγαίο
Την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο επιβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής.
«Η αποκλιμάκωση θα έλεγα ότι ολοκληρώθηκε» ήταν η χαρακτηριστική φράση του υπουργού Άμυνας, αν και επισήμανε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση «λόγω του απρόβλεπτου γείτονα».
Αναφερόμενος στο θέμα της NAVTEX του λιμενικού, που ανεστάλη από την κυβέρνηση, ο ίδιος επεσήμανε «θα ήταν ένα πρόβλημα εάν όταν αποχωρούνε δύο στόλοι εκδιδόταν μία NAVTEX».
Εξηγώντας το τηλεγράφημα του ΑΠΕ το οποίο έκανε λόγο για NAVTEX του πολεμικού ναυτικού σημείωσε ότι «η έκδοση οποιασδήποτε NAVTEX είναι μία τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της στρατιωτικής ηγεσίας» και «από την στιγμή την οποία ήρθε εις γνώση έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις».
Δήλωσε επίσης ότι «δεν μπορεί η στρατιωτική ηγεσία να γνωρίσει κάθε διαδικασία» σημειώνοντας πως αφορούσε «ήσσονος σημασίας δραστηριότητα και πως «λύθηκε κάθε παρεξήγηση».
Είπε πως «αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι δυστυχώς παρουσιάστηκε μία εσφαλμένη εικόνα.
Ότι το ναυτικό εξέδωσε NAVTEX.
Δεν ήταν το ναυτικό ήταν το λιμενικό» και η κατάσταση αυτή «δημιούργησε την εσφαλμένη εντύπωση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης