Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ελάχιστο τζίρο κάτω από τις 630 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ελάχιστο τζίρο κάτω από τις 630 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Περιμέναμε μεταβλητότητα, το έγραφαν και οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια, αλλά όχι κι έτσι. Δε μπορεί να βγάλει αντίδραση! Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση υποχώρησε σήμερα και μάλιστα με ελάχιστο τζίρο. Ο καθαρός τζίρος ήταν 33 εκατ. ευρώ και περίπου άλλα τόσα έγιναν και μέσω πακέτων.

Ξεκίνησε με άνοδο που έφτανε το 1,20% σχεδόν και γύρισε σε απώλειες πάνω από 1%. Μάλιστα έκλεισε στο -1,30% και σε χαμηλό ημέρας. Σκέτη απογοήτευση και σήμερα η αγορούλα. Και φυσικά όταν γυροφέρνεις τόσες φορές τις 630 μονάδες και δε μπορείς να απομακρυνθείς κάποια στιγμή θα τις σπάσεις. Το έκανε και αυτό!

Οι ξένες αγορές την ίδια ώρα είχαν καλύτερη εικόνα. Και όλα αυτά βέβαια γιατί η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, έστω και αν υπήρξε μία αποκλιμάκωση. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της τα βλέπει στο νόμισμά της. Πάνω από τα 8,05 το ευρώ έναντι της τουρκικής λίρας. Την πληρώνει τη στάση της ήδη. Το ευρώ από την άλλη καλπάζει και έναντι του δολαρίου.

LAMDA: Μεγάλες πωλήσεις στη μετοχή σήμερα και η τιμή πήγε προς την τιμή που έγιναν τα πακέτα. Μπορεί η αποχώρηση να μη σχετίζεται με το project του Ελληνικού, όπως διαβάζουμε, αλλά όπως και να έχει η πώληση επηρεάζει και μάλιστα σημαντικά την πορεία της μετοχής.

Για να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε εμείς, όταν καλείς τους επενδυτές να μπουν σε μία αύξηση στα 6,70 ευρώ και μετά γίνονται πωλήσεις από το βασικό μέτοχο ουσιαστικά στα 5,60-5,80 ευρώ, όπως και να έχει επηρεάζει. Η τιμή στο ταμπλό κινήθηκε προς την τιμή του πακέτου και τη βρήκε σχεδόν.

Λογική εξέλιξη θα λέγαμε. Το έχουμε ξαναδεί να γίνεται σε πολλές μετοχές όπου γίνεται διάθεση με discount. Περιμένουμε αντίδραση από τη μετοχή και δε θέλουμε να υποχωρήσει περαιτέρω, γιατί μετά χαλάει η εικόνα. Στα 5,71 ευρώ και στο -6,09% με χαμηλό στα 5,66 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και πάλι μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και έγιναν πολλά κομμάτια μετά τις τελικές δημοπρασίες. Προφανώς και αυτός που αγοράζει είναι μεγάλος παίκτης. Φαίνεται εδώ και μέρες πως δεν αφήνει τη μετοχή να πέσει. Τελικά έκλεισε στα 1,09 ευρώ με άνοδο 0,46% και όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια. Οι αγοραστές ζητούσαν άλλες 80 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τσάμπα χάνουμε το χρόνο μας. Δε χρειάζεται σχόλιο.

ΟΛΠ: Χωρίς το μέρισμα σήμερα και έχασε λιγότερο. Στα 16,80 ευρώ και στο -2,55%.

AEGEAN: Στα 3,81 ευρώ και στο -2,18%. Παραμένει αδύναμη η μετοχή και με χαμηλό 3,20 ευρώ μέσα στην κρίση δε μπορείς να πεις και πολλά. Ο βασικός μέτοχος βλέπουμε ότι έχει εστιάσει περισσότερο στην Autohellas, καθώς εκεί ανακοινώνει καθημερινά αγορές μετοχών. Στην ΑΡΑΙΓ, έχει καιρό να εμφανιστεί.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Πολύ καλή η συμπεριφορά της μετοχής και παρά το κακό κλίμα στο ΧΑ έκλεισε με άνοδο 5,08% και στα 0,62 ευρώ. Καλό είναι να ξεχωρίζουν και μερικές, για να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα μόνο γενικός δείκτης και FTSE 25.

ΕΚΤΕΡ: Βγήκε λίγη πίεση σήμερα στη μετοχή αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Ήταν όμως αρκετά τα 9 χιλ. κομμάτια που έγιναν για να κλείσει με απώλειες 2,30% και στα 0,6810 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Και εδώ βλέπουμε λίγη πίεση. Έκοψε βέβαια και μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή και έχασε το περισσότερο αλλά όχι όλο. Στα 1,2550 ευρώ βέβαια που βρίσκεται μάλλον θα έπρεπε να κόβει μέρισμα και να ανεβαίνει όχι να πέφτει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης