Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidman (Bundesbank): Ανησυχητικός ο κοινός ευρωπαϊκός δανεισμός για τον κορωνοϊό

tags :
Weidman (Bundesbank): Ανησυχητικός ο κοινός ευρωπαϊκός δανεισμός για τον κορωνοϊό
«Όχι» στην αμοιβαιοποίηση του χρέους από τον πρόεδρο της Bundesbank
Ο Πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Bundesbank) Jens Weidman ασκεί κριτική στην αποδοχή του κοινού δανεισμού των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
«Ο κοινός δανεισμός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταβιβάσεις xρημάτων σε μεγάλη κλίμακα είναι κατά βάσιν ανησυχητικός.
Τουλάχιστον δεν θα πρέπει το πακέτο ανάκαμψης (το οποίο συμφωνήθηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής των χωρών της Ε.Ε.) να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για ευρείας κλίμακας δανεισμό της ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός (τους)», δήλωσε στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Thüringer Allgemeine, Braunschweiger Zeitung,Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.ά.).
«Είναι σημαντικό, πάντως, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σε θέση να δράσει προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.
Η έκφραση αλληλεγγύης στην Ευρώπη - και η οικονομική - νομίζω ότι σε αυτήν την κατάσταση είναι σωστή. Προκειμένου (όμως) τα κονδύλια να χρησιμοποιηθούν επωφελώς και αποτελεσματικά, απαιτούνται ελεγκτικοί μηχανισμοί», πρόσθεσε ο Βάιντμαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης