Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Νεώριον – H ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί

Γεωργιάδης: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Νεώριον – H ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί
Γεωργιάδης: Η ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί ξανά στην Ελλάδα
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα 27/7 με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΝΕΧ, κ. Πάνο Ξενοκώστα, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. στον νέο επενδυτή.
«Ολοκληρώθηκε η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. (ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Ελευσίνας), στην εταιρία συμφερόντων του κυρίου Ξενοκώστα, με σκοπό την εξυγίανση της εταιρίας και τη μεταβίβαση μέσω του άρθρου 106βδ στον νέο επενδυτή.
Η διαδικασία του “Due Diligence” που ζήτησε η DFC έχει ήδη ξεκινήσει και με τροπολογία που ψηφίσαμε στη Βουλή δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και όλη τη διαδικασία.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος και η ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί ξανά στην Ελλάδα».
Από την πλευρά του, ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε:
«Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό, κ. Παπαθανάση και την Κυβέρνηση που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που θα ευδοκιμήσει, τους επόμενους μήνες.
Αισιοδοξούμε όλοι μαζί να δούμε σύντομα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης