Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διαψεύδει κάθε συμμετοχή σε «συγκρούσεις» με το Ισραήλ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διαψεύδει κάθε συμμετοχή σε «συγκρούσεις» με το Ισραήλ
Πηγές είχαν αναφέρει στο Reuters, ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του ισραηλινού στρατού, ημέρες μετά τον θάνατο μέλους της οργάνωσης σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία
Το σιιτικό κίνημα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου διέψευσε σήμερα κάθε συμμετοχή σε "συγκρούσεις" με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, έπειτα από μάχες στα σύνορα που ανέφερε το εβραϊκό κράτος και οι οποίες ξέσπασαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, από μια "απόπειρα διείσδυσης τρομοκρατών".
"Μέχρι τώρα η ισλαμική αντίσταση δεν μετείχε σε καμιά σύγκρουση, δεν άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια των γεγονότων της ημέρας", δήλωσε το σιιτικό κίνημα σε ανακοίνωση.
"Όλα αυτά που μεταδίδουν τα εχθρικά μέσα ενημέρωσης για μια επιχείρηση διείσδυσης από τον Λίβανο που φέρεται να απέτρεψε (...) είναι απολύτως ψευδή".
Η Χεζμπολάχ διαψεύδει ότι δυνάμεις της προσπάθησαν να διεισδύσουν στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα, ούτε ότι ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις στην αμφισβητούμενη περιοχή των αγροκτημάτων Σεμπάα.
Η ανακοίνωση της σιιτικής οργάνωσης εκδόθηκε μετά τη δήλωση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού ότι ισραηλινές δυνάμεις απέτρεψαν προσπάθεια διείσδυσης που επιχείρησε τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ" κατά μήκος των συνόρων με το κατεχόμενο από το Ισραήλ έδαφος.
Πηγές στον Λίβανο είχαν δηλώσει στο Reuters ότι η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του ισραηλινού στρατού, ημέρες μετά τον θάνατο μέλους της οργάνωσης σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης