Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Συνταγματική υποχρέωσή μας να απαντήσουμε ακόμα και στρατιωτικά στην Τουρκία

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Συνταγματική υποχρέωσή μας να απαντήσουμε ακόμα και στρατιωτικά στην Τουρκία
Για τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Εφ’ όλης της ύλης σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ως καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως είναι «υποχρέωσή μας από το Σύνταγμα να απαντήσουμε ακόμα και στρατιωτικά στην Τουρκία, σε περίπτωση παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στη χώρα μας».
«Η ελληνική πλευρά δεν θα δείξει καμία υποχωρητικότητα» είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «βλέπουμε σταδιακή αποκλιμάκωση με την επιστροφή των τουρκικών σκαφών στα λιμάνια τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η ένταση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Η Τουρκία. έχει υιοθετήσει μια λογική που αποκλίνει από την λογική των χωρών που λειτουργούν επί τη βάση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας».
Επίσης, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την γείτονα επί των πραγματικών διαφορών και όχι φανταστικών διαφορών
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως δεν είμαστε προ των θυρών για συμφωνία, ωστόσο «έχουμε σημειώσει πρόοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης