Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Παπουτσάνης – Εντυπωσιακή βελτίωση μεγεθών

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Παπουτσάνης – Εντυπωσιακή βελτίωση μεγεθών
Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο αρχές του 2021 να διπλασιαστεί η παραγωγική ικανότητα σε στερεό σαπούνι και να μειωθεί το παραγωγικό κόστος
Ισχυρή αύξηση εμφανίζουν τα αποτελέσματα της Παπουτσάνης για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 20,9 εκατ. ευρώ από 14,3 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 2,3 εκατ. ευρώ από 609 χιλ. ευρώ.
Οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν στα 29,7 εκατ. ευρώ από 20,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 20,7 εκατ. ευρώ από 19,2 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν οριακά αρνητικές αλλά σημαντικά βελτιωμένες έναντι τις προηγούμενης περιόδου.
Τα ταμειακά διαθέσιμα λόγω αύξησης των δανείων ανήλθαν στα 3,9 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως περίπου οι μισές πωλήσεις αφορούν εξαγωγές, ενώ λόγω της εισόδου στην αγορά βιοκτόνων και απολυμαντικών κατάφερε ο όμιλος να υπερκαλύψει την απώλεια στις πωλήσεις ξενοδοχειακών προϊόντων, οι οποίες επηρεάστηκαν από την πανδημία.
Στόχος της διοίκησης της Εταιρείας παραμένει η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, μέσω διεύρυνσης των συνεργασιών με υφιστάμενους συνεργάτες και σύναψης νέων συνεργασιών για όλες τις κατηγορίες προϊόντων.
Παράλληλα, το επενδυτικό πρόγραμμα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, με στόχο αρχές του 2021 να διπλασιαστεί η παραγωγική ικανότητα σε στερεό σαπούνι (καλύπτοντας την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται στην ευρωπαϊκή αγορά) και παράλληλα να μειωθεί περεταίρω το παραγωγικό κόστος.
Την ίδια χρονική περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή συνθετικού σαπουνιού.
Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα, μέσω σύναψης δύο ομολογιακών συμβάσεων, για να υποστηρίξει το αναπτυξιακό της πλάνο και εστιάζει στην βελτίωση των λειτουργικών της ροών.
Επιπλέον, η εταιρεία έχει λάβει και την οριστική άδεια παραγωγής βιοκτόνων και απολυμαντικών που θα της δώσει τη δυνατότητα να αυξήσει τη γκάμα των σχετικών προϊόντων καθώς και να προχωρήσει σε εξαγωγές αυτών.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 45 εκατ. ευρώ, η οποία με την καθαρή κερδοφορία που εμφάνισε και με την ανάπτυξη που επιδεικνύει ίσως να πρέπει να θεωρείται χαμηλή.
Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους ο τίτλος ενισχύεται 5% ενώ αύριο 29/7 η γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,02 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης