Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν απαντά ο κ.Μητσοτάκης αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για τις διακοπές του;

tags :
ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν απαντά ο κ.Μητσοτάκης αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για τις διακοπές του;
Ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι αυτοκράτορας για να απαξιώνει τη δημοκρατική λογοδοσία αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο προσκήνιο διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του τρόπου, με τον οποίο μετακινήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο.
«Γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης αν δέσμευσε τρία ελικόπτερα για τις διακοπές του;» επιμένει να ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρει:
«Από χθες ο κ. Μητσοτάκης, με περίσσια αντιδημοκρατική αλαζονεία, δεν απαντά σε ένα απλό ερώτημα: Ισχύει ότι εν μέσω γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο δέσμευσε όχι ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα για τις διήμερες διακοπές του και τη μετάβασή του από τα μπάνια του στην Αντίπαρο στη θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο;
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι αυτοκράτορας για να απαξιώνει τη δημοκρατική λογοδοσία» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Πέτσα … και το προσωπικό ραδιοταξί

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται» ανέφερε ο κ. Πέτσας απαντώντας σε άλλη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:
- Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
- Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;
Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του.
Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.
Περιμένουμε απαντήσεις» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κ.Πέτσας.
«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται.
Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών» είπε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής και μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο».
«Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία.
Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις.
Επομένως με βάση το παρελθόν μπορεί κανείς να κρίνει ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος για να ασκεί τα καθήκοντά του» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης