Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αναβλήθηκαν οι συνελεύσεις των ομολογιούχων της MLS με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

tags :
Αναβλήθηκαν οι συνελεύσεις των ομολογιούχων της MLS με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών
Το δικηγορικό γραφείο του Θέμη Σοφού πέτυχε να πάρει δικαστική απόφαση για την αναβολή των γενικών συνελεύσεων
Δεν έγινε η γενική συνέλευση των ομολογιούχων της MLS, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ενώ αναβάλλεται και η μία από τις δύο αυριανές μετά από αποδοχή αιτήματος δικηγορικού γραφείου το οποίο εκπροσωπούσε ομολογιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το δικηγορικό γραφείο του Θέμη Σοφού, πέτυχε να μη γίνουν οι γενικές συνελεύσεις, επικαλούμενο ότι μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η ανάθεση της υπόθεσης για την προστασία των ομολογιούχων σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο η εταιρεία φέρεται να έχει καταλήξει.
Ο κ.Σοφός σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να γίνει η γενική συνέλευση με αλλαγή του θέματος που αφορά το διορισμό νομικού και να αποφασίσει η γενική συνέλευση ποιος θα είναι ο νομικός σύμβουλος, αφού υπάρξουν προσφορές και γίνει η ορθή επιλογή και όχι να διοριστεί από τους συμβούλους ή τη διοίκηση.
Σημειώνεται πως στο δικαστήριο παρευρέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο κ.Καματάκης και οι εκδότες των ομολόγων.
Υπενθυμίζεται πως το ΒΝ σε παλαιότερο δημοσίευμα είχα αναφέρει την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εκδοτών και εκπροσώπων. 
Ο νομικός σύμβουλος της ΜΛΣ προσήλθε με απόφαση του δικαστηρίου και δεν έγιναν οι γενικές συνελεύσεις.
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κυριακόπουλο, δικηγόρο και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, το αίτημα είναι ευτελές, ενώ σημειώνει πως δεν συγκλήθηκε η γενική συνέλευση για να διαπιστωθεί απαρτία και στη συνέχεια να λάβει απόφαση για αναβολή.
Αύριο 29/7 έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των ομολογιούχων του τρίτου ομολόγου και είναι άγνωστο το αν θα γίνει.
Ο κ.Κυριακόπουλος από την πλευρά του σημειώνει πως θα παρασταθεί αύριο στη γενική συνέλευση εκπροσωπώντας ομολογιούχους και θα ζητήσει εξηγήσεις για το πόρισμα της ΕΛΤΕ, αλλά και για μέλος της διοίκησης με προηγούμενη θητεία στη Folli Follie.

Τι είχε πει ο κ.Σοφός στο ΒΝ

Ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με πλούσια εμπειρία σε corporate crimes, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση των ομολογιούχων της MLS Πληροφορική.
Ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος ποινικολόγος Corporate Crimes ξεκίνησε από τις 13/5 τις διαδικασίες για να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ εταιρείας και ομολογιούχων της εταιρείας.
Ο κ.Σοφός σημειώνεται πως έχει εκπροσωπήσει τη Folli Follie, ενώ έχει χειριστεί και την αντιδικία Μαρινόπουλου-Καρυπίδη.
Μιλώντας στο Bankingnews ο κ.Σοφός σημείωσε πως τέτοια θέματα απαιτούν δυναμικό και προσεκτικό χειρισμό.
«Τις χρησιμοποιώ συνειδητά τις λέξεις αυτές γιατί πολλές φορές θελημένα ή άθελα ο επιχειρηματίας οδηγεί την εταιρεία σε μία πορεία, η οποία έχει άμεσες συνέπειες σε αυτόν που επένδυσε», αναφέρει ο κ.Σοφός.
Κάποιες φορές οι κινήσεις επιχειρηματιών είναι δισυπόστατες.
Μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να κοιτάζει τα προσωπικά του συμφέροντα περισσότερο ή να κοιτάζει πως θα μειώσει τη ζημία του, αναφέρει ο κ.Σοφός.
Άλλες φορές έρχεται σε συνεννόηση με τους ομολογιούχους για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
«Αυτό προσπαθώ να κάνω στη δουλειά μου και είναι η καλύτερη λύση.
Η αντιδικία δημιουργεί ζημιά σε όλους.
Η διαπραγμάτευση έχει ένα θετικό αποτέλεσμα για όλους και ισχύει διεθνώς».
«Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε στην περίπτωση της MLS δεν είναι πανηγυρικές δηλώσεις αλλά μία προσεκτική πλην δυναμική διαχείριση της κατάστασης και να ανοίξουμε διάλογο με την επιχείρηση.
Θέλουμε αρχικά ενημέρωση.
Προσωπικά πιστεύω πως η ανακοίνωση που βγήκε δεν επαρκεί.
Αναφέρεται στο αυτονόητο.
Το ότι γίνεται λόγος πως θα πληρώσουν το κουπόνι, περισσότερο ανησυχία μου δημιουργεί παρά ασφάλεια.
Η πληρωμή του κουπονιού είναι από το νόμο», τονίζει ο κ.Σοφός.
Μάλιστα τονίζει πως πρέπει να διαφωτιστούν περισσότερο οι ομολογιούχοι.
Το πόρισμα της ΕΛΤΕ που έχει δοθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να δοθεί και στους ομολογιούχους, αναφέρει ο κ.Σοφός προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση.
Αυτό που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι όχι η ενημέρωση για την βραχυπρόθεσμη πορεία ή τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις αλλά για τη μακροπρόθεσμη πορεία.
Έτσι, εφόσον υπάρχει πόρισμα και υπάρχουν συμπεράσματα, βάσει νόμου πρέπει να ενημερωθούν και οι ομολογιούχοι.
Ο δικηγορικό γραφείο του κ.Σοφού είναι από 13/5 σε συνεννόηση με ομολογιούχους και μέχρι τις 18/5 θα συμπληρωθεί η φόρμα εκπροσώπησης και θα είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι θα είναι συνολικά οι ομολογιούχοι που θα εκπροσωπήσει.
Τέλος ο κ.Σοφός σημειώνει με νόημα πως οι διαδικασίες αυτές δε σημαίνουν πως είμαστε εχθροί της επιχείρησης μόνο αν μας κάνει η ίδια.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης