Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση λόγω αναδίπλωσης της Τουρκίας, αλλά οι τράπεζες είναι αδύναμες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αντίδραση λόγω αναδίπλωσης της Τουρκίας, αλλά οι τράπεζες είναι αδύναμες
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά αλλά χωρίς ενθουσιασμό παρά την αναδίπλωση της Τουρκίας. Δεκτή όμως και αυτή η άνοδος, αν και θέλαμε κάτι καλύτερο. Οι τράπεζες βλέπετε δε μπορούν να συμβάλλουν. Από την άλλη είχαμε ήπιες ανοδικές κινήσεις στα περισσότερα βαριά χαρτιά χωρίς να ξεχωρίζουμε κάποια μετοχή.

Πάνω από τις 630 μονάδες το κλείσιμο αλλά μόλις 3 μονάδες και κάτι. Ο τζίρος και πάλι χαμηλός και έχει επιπτώσεις στη μετοχή της ΕΧΑΕ. Αντέδρασε η Lamda, αλλά θα θέλαμε μία καλύτερη κίνηση. Έβγαιναν όμως αρκετά κομμάτια. Καλή η Coca Cola και η Motor Oil και κοιτάζει ξανά τα 8 ευρώ η Μυτιληναίος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο αδύναμος κρίκος της αγοράς. Προφανώς και οι επενδυτές ανησυχούν για νέα κόκκινα δάνεια. Η αδυναμία τους επηρεάζει συνολικά την αγορά. Με υψηλό στα 1,27 ευρώ η Εθνική έκλεισε με οριακές απώλειες και στα 1,2065 ευρώ. Η Alpha Bank με υψηλό στα 0,59 ευρώ έκλεισε αμετάβλητη στα 0,5640 ευρώ. Καλύτερη η εικόνα των άλλων δύο συστημικών.

ΤΙΤΑΝ: Δεν είδαμε μεγάλο όγκο και η μετοχή έκλεισε με καλή άνοδο 2,04% και στα 11 ευρώ. Έμεινε και με αγοραστές. Αναμένονται αποτελέσματα εξαμήνου αλλά ήδη η διοίκηση έχει δώσει ενημέρωση πρόσφατα, επομένως η αγορά ξέρει πάνω-κάτω τι να περιμένει.

ΔΕΗ: Διατηρεί την πολύ καλή συμπεριφορά της. Υψηλό ημέρας στα 3,9920 ευρώ και κλείσιμο στα 3,91 ευρώ με άνοδο 1,66%.

ΕΧΑΕ: Εμφανίζεται αρκετά αδύναμη και το γράφημα δεν είναι όμορφο. Δεν κράτησε κάποιες στηρίξεις και αν συνεχίσει έτσι το ΧΑ, δεν αποκλείεται να δει και τα 3 ευρώ. Στα 3,07 ευρώ το κλείσιμο, επομένως δεν έχει και μεγάλη απόσταση.

ΚΕΚΡΟΨ: Έκανε νέο υψηλό 7 μηνών και η μετοχή μπροστά της έχει ένα χάσμα τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει. Στο ταμπλό δείχνει πως με λίγα χρήματα μπορεί να πάει όπου θέλει. Χρειάζεται βέβαια και προσοχή γιατί τα σκαμπανεβάσματα στο παρελθόν ήταν πολλά. Κατά την ταπεινή μας άποψη μπορεί να πάει υψηλότερα.

Θα λέγαμε πως με τα θεμελιώδη δε τη βρίσκουμε ελκυστική, γι΄αυτό και δεν είναι στις επιλογές της στήλης. Όμως την παρακολουθούμε χρηματιστηριακά όπως και όλο το ταμπλό. Εκτίμησή μας είναι πως αν κάποιος θα ήθελε να «παίξει» ένα real estate story, υπάρχει η Lamda που βρίσκεται πιο κοντά στην εκκίνηση του έργου σε σύγκριση με την Κέκροψ.

Στα 2,1650 ευρώ με άνοδο 13,95% και όγκο 73 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση είναι στα 42,8 εκατ. ευρώ. Υψηλό ημέρας στα 2,28 ευρώ και χαμηλό στα 1,9080 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Δε μας δίνει και κάποια καλή αφορμή να γράψουμε για την πορεία της. Ναι, αξίζει πολλά παραπάνω αλλά όταν κάνει ελάχιστο όγκο και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, εμείς τι να κάνουμε;

Στα 0,84 ευρώ και στο -0,94% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 15,4 εκατ. ευρώ. Η συσσώρευση συνεχίζεται και δεν θα πρέπει να δούμε περαιτέρω διολίσθηση.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Επίσης ξεχώρισε αφού οι επενδυτές καλωσόρισαν τα αποτελέσματα ωθώντας τη μετοχή στο +10% και στα 1,98 ευρώ. Η αποτίμηση στα 49,7 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Άλλη περίπτωση και αυτή. Έχει αφεθεί στη μοίρα της και με τέτοια αγορά, ο όγκος για κάποιες μετοχές είναι ανύπαρκτος. Με 37 τεμάχια στο +8,92% και στα 1,16 ευρώ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Δε βγήκε κάποιο «λαυράκι» από τη γενική συνέλευση. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η μετοχή έχει να κάνει πράξεις αρκετές συνεδριάσεις. Σε αυτές τις μετοχές η είσοδος και η έξοδος πρέπει να γίνεται τις ημέρες που υπάρχει δραστηριότητα. Καλύτερα να χάσεις λίγη άνοδο παρά να μην μπορείς να πουλήσεις.

Ήταν και ένας από τους λόγους που τη θεωρήσαμε ακριβή από ένα επίπεδο και πάνω. Αλλά και με βάση τα θεμελιώδη πάλι απαιτητική είναι η αποτίμηση.

AUTOHELLAS (απάντηση): Κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η στήλη έγραψε για ΟΤΟΕΛ και ΑΡΑΙΓ την επιφυλακτική της στάση στο ξέσπασμα της πανδημίας, όταν εκείνοι έβλεπαν πως η πτώση του πετρελαίου θα φέρει μεγάλα κέρδη και θα τρέχει ο κόσμος για αγορές αυτοκινήτων και ταξίδια.

Η συνέχεια είναι γνωστή… Εμείς πλέον δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο. Γνωρίζουν καλά τι λέει ο κόσμος πλέον γι΄ αυτούς. Είναι ελεύθερα προς ανάγνωση στον υπέροχο κόσμο του internet…

Τους ευχαριστούμε πάντως που μας διαβάζουν καθημερινά και προσεκτικά. Ελπίζουμε να είμαστε χρήσιμοι, έστω και αν κάποιες φορές δεν είμαστε ευχάριστοι. Αλλά καλύτερα να πληγώσουμε κάποιους αν είναι να αποφύγουν μία κακοτοπιά…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης