Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» σε χαμηλό 3 μηνών για τη λίρα – Παρεμβάσεις 60 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα

«Βουτιά» σε χαμηλό 3 μηνών για τη λίρα – Παρεμβάσεις 60 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα
«Βουτιά» σε χαμηλό 3 μηνών για τη λίρα 
Στο χαμηλότερο επίπεδα των τελευταίων μηνών υποχωρεί σήμερα 28/7 η τουρκική λίρα, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της χώρας να στηρίξει το νόμισμα.
Στις 17:35, η λίρα διαπραγματεύεται λίγο υψηλότερα από τις 6,96 ανά δολάριο ΗΠΑ, πλησιάζοντας σταδιακά τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά των 7+ ανά δολάριο.
Σύμφωνα με τη της Goldman Sachs, η Τουρκία έχει ξοδέψει περίπου 60 δισεκ. δολάρια σε παρεμβάσεις στην αγορά για να σταθεροποιήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία λίρας/δολαρίου ΗΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα όμως.
Από την πλευρά της, η Rabobank σχολιάζει πως είναι εντυπωσιακό το ότι η Άγκυρα επιδιώκει να παράσχει στήριξη στη λίρα έναντι του δολαρίου σε μια περίοδο που το δολάριο κινείται σε χαμηλά δύο ετών.
Επισημαίνεται πως τα συναλλαγματικά αποθέματα έχουν υποχωρήσει κατά 17 δισεκ. χαμηλότερα φέτος, στα 89,5 δισεκ. δολάρια.
Για να χρηματοδοτήσει τις παρεμβάσεις, η κεντρική τράπεζα δανείστηκε από τα συναλλαγματικά αποθέματα Τούρκων καταθετών στις τοπικές τράπεζες - ήτοι 31,3 δισεκ. δολ. τον Ιούνιο 2020.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης