Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 225% αυξήθηκαν οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα το β΄ τρίμηνο του 2020

Κατά 225% αυξήθηκαν οι πωλήσεις iPhone της Apple στην Κίνα το β΄ τρίμηνο του 2020
Το iPhone 12 αναμένεται το Φθινόπωρο του 2020.
Η Apple ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής smartphone στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με έρευνα.
Το φθηνότερο iPhone SE και η δημοφιλής σειρά iPhone 11, μαζί με μεγάλες εκπτώσεις, βοήθησαν την Apple να καταγράψει σημαντική αύξηση σε μια από τις πιο κρίσιμες αγορές της.
Ο όγκος πωλήσεων για iPhone στην Κίνα ήταν 7,4 εκατομμύρια μονάδες το τρίμηνο Απριλίου έως Ιουνίου 2020, ποσοστό αύξησης 32% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Το Sell-through αναφέρεται σε iPhone που απευθύνονται στους συνεργάτες λιανικής της Apple και αποτελεί βασική μέτρηση των πραγματικών πωλήσεων στους καταναλωτές.
Η κινεζική εταιρεία Huawei σημείωσε όγκο πωλήσεων 36,6 εκατομμυρίων μονάδων, ή αύξηση 14% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.
Η Apple πωλεί σημαντικά λιγότερα τηλέφωνα από την Huawei στην Κίνα.
Οι Oppo, Vivo και Xiaomi, οι μάρκες που αποτελούν τους υπόλοιπους πέντε κορυφαίους παίκτες στην Κίνα, σημείωσαν σημαντική πτώση, ενώ η συνολική αγορά μειώθηκε κατά 17% σε ετήσια βάση.
Με βάση τα στοιχεία της CINNO Research με έδρα τη Σαγκάη έδειξαν ότι οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν 62% από έτος σε έτος σε 13 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο 2020.
Η CINNO Research παρακολουθεί τις πωλήσεις με άλλη μεθοδολογία.
Σε τριμηνιαία βάση, οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν άνοδο 225%.
Από το χαμηλό του Φεβρουαρίου, όταν η Apple πούλησε λιγότερα από 500.000 τηλέφωνα, η εταιρεία σημείωσε σταθερή ανάκαμψη, χάρη εν μέρει στη σειρά iPhone 11 που κυκλοφόρησε το 2019.
«Το iPhone 11 παραμένει το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα.
Το iPhone 11 ηγείται διαδοχικά ως το μοντέλο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο δείχνει την διεισδυτικότητα της Apple στους Κινέζους καταναλωτές  δήλωσε η Flora Tang, ερευνητής της Counterpoint Research, στο CNBC.
Η Apple προσέφερε επίσης μεγάλες εκπτώσεις στα iPhone κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου διαδικτυακού κινεζικού φεστιβάλ αγορών τον Ιούνιο, το οποίο βοήθησε να διατηρηθεί η δυναμική.
Το φθηνότερο iPhone SE δεύτερης γενιάς ήταν επίσης μεταξύ των 3 κορυφαίων iPhone με τις καλύτερες πωλήσεις στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε η Counterpoint Research.
Στον τομέα των υπηρεσιών, η Apple εμφανίστηκε επίσης αρκετά ανθεκτική.
Το App Store παρήγαγε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μειωμένο κατά 4% από 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Sensor Tower.
Η Κίνα ενεργοποίησε τα δίκτυα 5G τον Νοέμβριο 2019 και οι εγχώριοι κατασκευαστές smartphone έχουν ξεκινήσει συσκευές με δυνατότητα 5G.
Το 5G αναφέρεται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που υπόσχονται εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες δεδομένων.
Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το ένα τρίτο των smartphone που πωλήθηκαν στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο 2020 ήταν οι συσκευές 5G, η μεγαλύτερη επίδοση στον κόσμο, σύμφωνα με την Counterpoint Research.
Ωστόσο, η Apple δεν διαθέτει ακόμη iPhone 5G.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές αναμένουν ότι το επόμενο μοντέλο iPhone, που πιθανώς ονομάζεται iPhone 12, θα υποστηρίξει το 5G.
«Αναμένουμε ότι τα iPhone 5G θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην Κίνα, εάν η Apple ακολουθήσει ευέλικτη στρατηγική τιμολόγησης.
Οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν εκπαιδευτεί καλά για τα οφέλη της 5G και οι Κινέζοι πάροχοι τηλεπικοινωνιών προωθούν προγράμματα ανταγωνιστικής τιμής 5G δήλωσε η Counterpoint Research.
Το iPhone 12 αναμένεται το Φθινόπωρο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης