Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανύπαρκτο τζίρο προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις 630 μονάδες

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανύπαρκτο τζίρο προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις 630 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να αρχίζουν τη συνεδρίαση με μικτές τάσεις και κυρίως τάσεις συσσώρευσης και τους αναλυτές να περιμένουν αντίστοιχες τάσεις και στο δικό μας χρηματιστήριο, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με μικρή άνοδο.

Στις τράπεζες το βλέμμα μας, μπας και μπορέσουν να βάλουν πλάτη αλλά και σε αυτές που δείχνουν εξαιρετική συμπεριφορά και συμβάλουν εδώ και καιρό. Ο τζίρος πάντως στο άνοιγμα τραγικός.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έτοιμος να τα «βάλει» με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών που είναι στα 8,01 ευρώ. Οριακά κάτω από τα 8 ευρώ το ξεκίνημα της μετοχής. Αν ξεπεραστούν θα μπορούσαμε να δούμε τον τίτλο λίγο κάτω από τα 9 ευρώ.

LAMDA: Προσπαθεί να δώσει συνέχεια στη χθεσινή άνοδο. Κλειδί θα είναι ο όγκος και αν θα μειωθεί ο αριθμός των πωλητών, οι οποίοι βγήκαν επιθετικά μόλις έγιναν τα πακέτα σε χαμηλή τιμή. Θεωρούμε πως θα επανέλθει η μετοχή και θα δει καλύτερα επίπεδα.

ΔΕΗ: Παραμένει σε επαφή με τα 4 ευρώ και κάποια στιγμή θα κάνει την επόμενη κίνηση.

ΕΧΑΕ: Δυστυχώς παραμένει αδύναμη. Όσο ο τζίρος δε βελτιώνεται δε μπορεί να βελτιωθεί και η συμπεριφορά της. Το διάγραμμα δε μας αρέσει, αλλά σε αυτά τα επίπεδα ή και λίγο πιο κάτω δε θα μπορούσαμε να είμαστε με τους πωλητές.

TITAN: Καλά αποτελέσματα περιμένουν σήμερα οι αναλυτές, με την εταιρεία να έχει δώσει ήδη πορεία για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Είναι δηλαδή σχετικά γνωστό το εξάμηνο. Η μετοχή είχε καλύτερη συμπεριφορά χθες, ενώ σημειώνουμε πως έχει δώσει και 0,20 ευρώ ανά μετοχή επιστροφή κεφαλαίου. Με οριακή άνοδο το ξεκίνημα.

MLS: Χαμός γίνεται. Έχουμε γράψει αρκετές φορές πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Πρέπει να βρουν ανεξάρτητο δικηγορικό γραφείο οι ίδιοι οι ομολογιούχοι και όχι η διοίκηση μαζί με τους συμβούλους έκδοσης. Tα ομόλογα μάλλον θα πάνε για default, επομένως μπορεί να υπάρξουν ευθύνες.

Υπάρχει και το θέμα των λογιστικών καταστάσεων. Αλήθεια, γιατί χρειάζεται τόσο καιρό να δημοσιεύσει αποτελέσματα η εταιρεία; Αν είναι μόνο τα άυλα κάνει μία μεγάλη διαγραφή και λύνεται το θέμα. Θα επηρεάσει βέβαια τα ίδια κεφάλαια και θα αλλάξει όλο τον ισολογισμό, αλλά αν είναι να αποτυπωθεί η αλήθεια πρέπει να γίνει.

Διαβάστε και σχετικό θέμα στο site με δηλώσεις του κ.Σοφού, ο οποίος είναι ο δικηγόρος που πέτυχε την αναβολή. Μας κάνει εντύπωση που το δικαστήριο κατάλαβε καλά την περίπτωση, καθώς είναι θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη γνώση. Δηλαδή για να καταλάβετε, η στήλη είχε βρεθεί σε αντίστοιχο δικαστήριο για υπόθεση της Creta Farms και ήταν φανερό πως όσα ακούγονταν για έσοδα, έξοδα, απαιτήσεις, υποχρεώσεις κ.α. δεν γίνονταν αντιληπτά από το δικαστήριο.

INTRACOM: Ο Γ.Άννινος, αντιπρόεδρος της εταιρείας πούλησε στις 27/7 συνολικά 40 χιλιάδες μετοχές της εταιρείας προς 24.222 ευρώ δηλαδή προς 0,6055 ευρώ ανά μετοχή περίπου.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τέλειωσε επιτέλους η διαδικασία συγχώνευσης με την Αλουφόντ και στις 31/7 θα μπουν σε διαπραγμάτευση 10,397 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Η εταιρεία απέκτησε το 3,96% του συνόλου των μετοχών ή 12,8 εκατ. μετοχές με μέση τιμή 4,63 ευρώ ανά μετοχή! Η τιμή στο ταμπλό είναι σημαντικά πάνω από τα 8 ευρώ, επομένως μιλάμε για επιτυχημένο πρόγραμμα.

MEDITERRA: Δεδομένης της οικονομικής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της πανδημίας COVID 19 η Διοίκηση της εταιρείας αναθεώρησε τις προσδοκίες και τους στόχους για την περίοδο 2020-2022 εκτιμώντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας θα είναι αρνητικός για την τρέχουσα χρήση.

Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένεται μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021 με την εκτίμηση όμως ότι η επίτευξη επιδόσεων ανάλογων του 2019 θα είναι εφικτές στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 ή στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Μέχρι τότε η εταιρεία θα προσαρμόσει όλες τις εταιρικές δραστηριότητες στις συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, με τις δυνατόν λιγότερες απώλειες ,ενώ την ίδια περίοδο , και παρά τις αντιξοότητες, θα ολοκληρώσει το σύνολο του επενδυτικού της προγράμματος που πλησιάζει τα 2.500.000 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης