Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα της Ευρώπης στην Τουρκία για τις σχέσεις της με την ΕΕ

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα της Ευρώπης στην Τουρκία για τις σχέσεις της με την ΕΕ
Σε σχέση με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σημείωσε ότι αρχικά οι αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα χλιαρές
To μήνυμα που έφυγε από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ήταν ότι η οποιαδήποτε επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, μέσα από την άσκηση καταχρηστικών κινήσεων στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από πλευράς Τουρκίας, θα έχει επιπτώσεις στη σχέση της Άγκυρας με την Ευρώπη.
Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο πάγωμα των εργασιών του Oruc Reis.
«Το ότι έγινε μια κίνηση, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα.
Δε χωράει κανένας εφησυχασμός», προσέθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
Περαιτέρω επισήμανε ότι μια διαφορά αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά με την Τουρκία, διαχρονικά και αυτή είναι η διαφορά της υφαλοκρηπίδας.
Σε σχέση με το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σημείωσε ότι αρχικά οι αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα χλιαρές και συμπλήρωσε: Η εικόνα όμως από την Κωνσταντινούπολη τη μέρα εκείνη της πρώτης προσευχής προκάλεσε έναν ορυμαγδό αντιδράσεων, δίνοντας ακριβώς το μήνυμα ότι πρόκειται για μια οπισθοχώρηση της Τουρκίας σε σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι διολισθαίνει σε ένα ισλαμικό δρόμο, μακριά από δημοκρατικές αξίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης