Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στ. Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική επίθεση εναντίον του

tags :
Στ. Χίος: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική επίθεση εναντίον του
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση εναντίον του Στεφάνου Χίου 
Ο Στέφανος Χίος μπορεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης που κατήγγειλε ο ίδιος.
Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Μακελειό, ο δράστης πλησίασε το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου, ο οποίο εκινείτο αργά στο σημείο.
Ο δράστης πλησιάζει, πυροβολεί τον εκδότη και φεύγει.
Ο Στέφανος Χίος οδηγεί ελάχιστα πιο κάτω, ανοίγει την πόρτα, βγάζει τη ζώνη του, σκουπίζει τη μπλούζα του, βγαίνει και πηγαίνει πίσω από το αμάξι και κοιτάει.
Λίγο αργότερα, βάζει μπρος και φεύγει με αυξημένη ταχύτητα.
Υπενθυμίζεται πως κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση ενώ πάρκαρε έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Δέχθηκε δύο σφαίρες.
Ο άνδρας που τον πυροβόλησε -και για καλή τύχη του δημοσιογράφου το όπλο του μπλόκαρε- εκτιμάται πως είχε συνεργό που τον περίμενε.
Ο γυναίκα του Στέφανου Χίου που άκουσε τους πυροβολισμούς βγήκε από το σπίτι και τον συνόδευσε αρχικά στο Σισμανόγλειο, που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου ο εκδότης εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η κατάθεση του Στέφανου Χίου

Την εικόνα που είχε από τον άνδρα που τον πυροβόλησε, κατά την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, περιέγραψε στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος.
Από το ΚΑΤ, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ο Χίος είπε πως ο δράστης φορούσε κουκούλα και πως τα μάτια του είχαν «σχιστοειδές σχήμα».
Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο Χίος είπε πως δεχόταν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας του.
Όσον αφορά τη στιγμή της επίθεσης, ο δημοσιογράφος είπε πως μόλις άρχισε ο δράστης να πυροβολεί εκείνος άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον άνδρα στο χέρι που κρατούσε το όπλο.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.
Στο μικροσκόπιο έχει μπει το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από το σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και από την ευρύτερη περιοχή.

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα και είχε σχιστά μάτια»

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Στέφανος Χίος στην κατάθεσή του σε αστυνομικούς που διερευνούν τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του, χθες (27/07), στις 3:00 τα ξημερώματα.
Ο δημοσιογράφος και εκδότης πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
«Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου».
Όπως κατέθεσε ακόμη στους αστυνομικούς που μετέβησαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, μόλις άρχισε να δέχεται πυροβολισμούς άνοιξε με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου του, η οποία χτύπησε τον δράστη στο χέρι που κρατούσε το όπλο.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συγκεντρώσει και επεξεργάζεται βιντεοληπτικό υλικό τόσο από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης