Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο – Στο +0,6% και 41,3 δολ. το WTI, +1,3% και 43,8 δολ. το Brent

Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο – Στο +0,6% και 41,3 δολ. το WTI, +1,3% και 43,8 δολ. το Brent
Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο
Με άνοδος της τάξεως του 0,6% έκλεισε σήμερα 29/7 η τιμή του West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020, στα 41,3 δολάρια ανά βαρέλι, με ώθηση από τη μείωση των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent διαπραγματεύεται στο +1,3%% και τα 43,8 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα 29/7 η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), τα αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου κατέγραψαν υποχώρηση 10,6 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα (20-24/7).
Σε ό,τι αφορά στα αποθέματα βενζίνης, αυξήθηκαν κατά 700.000 βαρέλια.
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πιθανό να αναφέρουν "φρικτά" αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές ενέργειας στο CNBC, με την περίοδο των τριών μηνών έως τα τέλη Ιουνίου να αναμένεται ευρέως να σηματοδοτήσει τις χειρότερες επιδόσεις ιστορικά.
Οι εταιρείες «Big Oil», βίωσαν την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί από τα lockdown συνέπεσαν με ένα άνευ προηγουμένου σοκ στη ζήτηση.
Η νορβηγική Equinor θα αναφέρει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή, με την OMV της Αυστρίας, την Eni της Ιταλίας, την Total της Γαλλίας και την αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell να αναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.
Η BP του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρουσιάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 4 Αυγούστου.
Η Stateside και η ConocoPhillips θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου, με τις Exxon Mobil και Chevron να αναμένεται να ακολουθήσουν στις 31 Ιουλίου.
«Νομίζω ότι θα είναι φρικτά και άσχημα», δήλωσε η Kathy Hipple, αναλύτρια στο Ινστιτούτο Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA).
Η Hipple επεσήμανε ότι το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν κατά μέσο όρο στα 29 δολάρια το βαρέλι κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, από μέσο όρο 51 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης