Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γρηγόρης Τάσιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο ΒΝ: Έκλεισε η τουριστική σεζόν για το 2020

Γρηγόρης Τάσιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στο ΒΝ: Έκλεισε η τουριστική σεζόν για το 2020
Αναμένουμε γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση για να φθάσουμε στον Ιούλιο  του 2021, δηλώνει ο κ. Τάσιος στο bankingnews.gr
Τίτλους τέλους της φετινής τουριστικής σεζόν ρίχνουν οι ξενοδόχοι καθώς η μία μονάδα μετά την άλλη να αποχωρεί από την ενεργό δράση εξαιτίας των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και αυξάνονται τα κρούσματα του COVID 19.
Τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά και δέχονται κρατήσεις θα παραμείνουν  πιθανότητα εν λειτουργία μέχρι τα τέλη Αυγούστου καθώς οι συνθήκες έχουν επιβαρυνθεί σε βαθμό που οι συντελεστές της τουριστικής βιομηχανίας τους απασχολεί περισσότερο η επιβίωσή τους μέχρι τον επόμενο Ιούλιο του 2021 και λιγότερο οι τρέχουσες αφίξεις τουριστών.
Την δύσκολη εικόνα της τουριστικής αγοράς περιέγραψε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο ΒΝ δίνοντας σαφές μήνυμα ότι η φετινή τουριστική σεζόν τελείωσε πολύ νωρίτερα σε  σχέση με τις αρχικές προβλέψεις εξαιτίας της επανεμφάνισης του COVID 19 δημιουργώντας δεύτερες σκέψεις στους ξενοδόχους οι οποίοι πλέον  προσαρμόζονται στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) λέει ότι 6800 ξενοδοχεία είχαν λάβει πιστοποίηση για την υλοποίηση εφαρμογής του πρωτοκόλλου για τον COVID 19 για να φτάσουν στο σημείο εκκίνησης της τουριστικής σεζόν 5.500 σε σύνολο 10.000 ξενοδοχειακών μονάδων, με αποτέλεσμα 1 στα 2 ξενοδοχεία να παραμένει κλειστό.
Ο κ.Τάσιος εστιάζει στην επόμενη ημέρα  τόσο  για τους  ξενοδόχους όσο και για τους εργαζόμενους που  πρέπει να παραμείνουν όρθιοι για να είναι σε θέση να δώσουν την επόμενη μάχη που είναι νέα τουριστική σεζόν του 2021.
Η φετινή χρονιά χάθηκε και δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για αφίξεις και κρατήσεις οι οποίες κινούνται μόλις στα επίπεδα του 25% με 30%, επισημαίνει.
Οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε προσφορές στα 5θήμερα πακέτα για τον εσωτερικό τουρισμό με έκπτωση 20% στις τιμές, ενώ για τους ξένους ισχύει η πριμοδότηση του 50% στο αρνητικό τεστ Covid-19  με την προσδοκία αύξησης  των κρατήσεων.
Ο πρόεδρος της ΠΟΞ λέει ότι η καυτή ατζέντα των ξενοδόχων και των εργαζόμενων είναι τα οικονομικά μέτρα στήριξης τα οποία πρέπει  να γίνουν εμπροσθοβαρή από το Σεπτέμβριο για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία και να καταφέρουμε να αντέξουμε.
Υποστηρίζει ότι το οικονομικό επιτελείο πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική των 12 και 24 δόσεων για την αποπληρωμή χρεών προς την εφορία καθώς κανένας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αντίστοιχές ρυθμίσεις όταν ο υπόχρεος δεν είχε έσοδα και ταμείο.
Αναμένει μια γενναία πολιτική απόφαση που θα αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου βάζοντας ως βασικό θέμα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ικανοποιητικά επίπεδα, τον εξορθολογισμό της καθημερινότητας επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων, δίνοντας ως παράδειγμα ότι όσοι ξενοδόχοι εντάχθηκαν στο ΤΕΠΙΧ II θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση τον Ιούνιο του 2021 ενώ τα έσοδα θα αρχίσουν να τρέχουν από τον επόμενο μήνα με την προϋπόθεση ότι τα ζητήματα του COVID19 θα έχουν αντιμετωπιστεί.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος αναμένει γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση για να συντηρηθεί ο τουριστικός κλάδος , ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει πολύ περισσότερα στην ενίσχυση του ΑΕΠ  της χώρας.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης