Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Άνδρες του Assad μαζί με Ρώσους στρατιώτες χτίζουν νέα «Αγία Σοφία»

Συρία: Άνδρες του Assad μαζί με Ρώσους στρατιώτες χτίζουν νέα «Αγία Σοφία»
Μίνι «Αγία Σοφία» χτίζουν πολιτοφύλακες στη Συρία, που στηρίζουν την κυβέρνηση Assad με τη βοήθεια των Ρώσων
Την «Αγία Σοφία», έστω μίνι, ξαναχτίζουν πολιτοφύλακες στη Συρία, που στηρίζουν την κυβέρνηση Assad με τη βοήθεια των Ρώσων, ως απάντηση στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί από την ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Modon που εδρεύει στο Λίβανο, η ιδέα για το κτίριο προτάθηκε από έναν άντρα που ονομάζεται Nabeul Al-Abdullah, ο επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής πολιτοφυλακής εντός της επαρχίας.
Αφού έλαβε την έγκριση του μητροπολίτη της ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Χάμα, Nicolas Baalbaki, τα σχέδια παρουσιάστηκαν στη συνέχεια στον ρωσικό στρατό εντός της Συρίας.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τον Αύγουστο.
Το αντίγραφο πρόκειται να χτιστεί ειδικά στην ελληνική Ορθόδοξη πλευρά της πόλης Al-Suqaylabiyah, σε ένα κομμάτι γης που δωρίστηκε από τον αρχηγό της πολιτοφυλακής Al-Abdullah.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ρωσική ομάδα στη στρατιωτική βάση Hmeimim της Λαττάκεια ήδη εργάζεται σε σχέδια για την κατασκευή.
Ο Al-Abdullah είπε ότι η ίδρυση της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στο Suqaylabiyah "είναι μια υπενθύμιση ότι ένα πνευματικό ορόσημο δεν μπορεί να διαγραφεί από έναν φανατικό και δολοφόνο.
" Το όνειρο του Οθωμανισμού εξακολουθεί να συναρπάζει ορισμένα μυαλά", πρόσθεσε σε μια έμμεση αναφορά στον Erdogan.
Είπε ότι η εκκλησία θα χτιστεί στη δική του ιδιωτική ιδιοκτησία και θα χρηματοδοτηθεί από αυτόν προσωπικά.
Πρόσθεσε ότι η ιδέα του έλαβε την ευλογία του Πατριάρχη της Αντιόχειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης