Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελευθεροτυπία - Τσιάρας: Ρύθμιση υπέρ των πρώην εργαζομένων - Γεωργιάδης: Λύσαμε το θέμα των δεδουλευμένων

Ελευθεροτυπία - Τσιάρας: Ρύθμιση υπέρ των πρώην εργαζομένων - Γεωργιάδης: Λύσαμε το θέμα των δεδουλευμένων
Ευνοϊκή ρύθμιση Τσιάρα για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας - Γεωργιάδης: Λύσαμε το θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων
Oι απαιτήσεις των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, κ.λπ. ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών, με ερμηνευτική αλλά και ευνοϊκή τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στη Βουλή.
Η τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ποιότητας της υγείας, κ.λπ., προβλέπει ευεργετικό προνόμιο υπέρ των εργαζομένων που είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και έτσι δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτώχευση.
Στο μεσοδιάστημα ανέκυψαν διάφορες ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις πάνω στο θέμα αυτό, τι οποίες λύνει η επίμαχη τροπολογία.
Ειδικότερα, η τροπολογία αυτή αποσαφηνίζει ότι «οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015».
Κατόπιν αυτών, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών, έναντι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Γεωργιάδης: Λύσαμε το θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας
Την επίλυση του  θέματος των δεδουλευμένων των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Γεωργιάδης αναφέρει: «Με απόφαση του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη λύσαμε νομοθετικά την πολύχρονη ταλαιπωρία των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, για τα δεδουλευμένα τους.
Είχα δεσμευθεί στην Βουλή ότι θα υποστήριζα το σχετικό αίτημα και χαίρομαι που το κάναμε.
Ιδιαίτερη η συμβολή του κ. Γεραπετρίτη.»
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης