Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακάθεκτος ο κορωνοϊός διεθνώς - Ένας νεκρός κάθε λεπτό στις ΗΠΑ – Στους 669 χιλ. οι νεκροί, στα 17 εκατ. τα κρούσματα

Ακάθεκτος ο κορωνοϊός διεθνώς - Ένας νεκρός κάθε λεπτό στις ΗΠΑ – Στους 669 χιλ. οι νεκροί, στα 17 εκατ. τα κρούσματα
Έξαρση κρουσμάτων σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Ασία
Επελαύνει ασταμάτητος και με αμείωτη ένταση παγκοσμίως ο κορωνοϊός καθώς έξαρση κρουσμάτων και θυμάτων καταγράφεται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, από την αμερικανική ήπειρο που βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και μήνες μέχρι την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίες είχαν αφήσει πίσω τους το πρώτο μεγάλο κύμα της επιδημίας.
Στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 150.000, κάθε λεπτό καταγράφεται και ένας θάνατος, ενώ στη Βραζιλία, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ρεκόρ θυμάτων και κρουσμάτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ανοίγει τα σύνορα της για να υποδεχθεί ξένους τουρίστες!
Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται και στην Ευρώπη, με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να είναι και πάλι στο επίκεντρο, ενώ αναζωπύρωση υπάρχει και στην Ασία, με την Κίνα να καταγράφει και πάλι δεκάδες κρούσματα, με την Αυστραλία και την Ινδία να κάνουν λόγο για ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων και με το Βιετνάμ που είχε σβήσει τον ιό, να ανακοινώνει  νέο ξέσπασμα με κρούσματα σε έξι πόλεις και επαρχίες μέσα σε έξι ημέρες.
Και ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι είναι μακρύς ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από το 2021 και μετά, ήδη πληροφορίες αναφέρουν πόσο θα κοστίζουν τα νέα εμβόλια.
Δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού θα κοστίζει από 50 έως 60 δολάρια, τιμή που φέρεται να είναι κατά 11 δολάρια ακριβότερη από αυτή του εμβολίου των Pfizer - BioNTech.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 667.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 17 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 10 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 17.126.081 και οι θάνατοι σε 669.160
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 4.472.963 και σε νεκρούς με 151.650
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 90.134 και σε κρούσματα με 2.552.265
- Τρίτη σε νεκρούς η Βρετανία με 46.046 και ένατη παγκοσμίως σε κρούσματα με 303.063  
- Τρίτη σε κρούσματα η Ινδία με 1.581.963 – Στους 34.955 οι νεκροί  
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 827.509 και 13.650 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 471.123 – Στους 7.497 οι νεκροί
- Έβδομο σε κρούσματα το Περού με 400.683 και όγδοη η Χιλή με 351.575 κρούσματα
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 408.449 και τέταρτο σε νεκρούς με 45.361
- Στα 282.641 τα κρούσματα στην Ισπανία - Στους 28.441 οι νεκροί
- Στους 35.129 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.226 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
Johnson & Johnson: Μια δόση του εμβολίου μας προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι του κορωνοϊού

Τη θέση ότι μια δόση του εμβολίου της προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι του κορωνοϊού διατυπώνει η Johnson & Johnson, η οποία ανακοίνωσε πως άρχισε χθες τις δοκιμές ασφαλείας του εμβολίου για την Covid 19 σε ανθρώπους.
Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μελέτης σε πιθήκους που έδειξε ότι ότι το υποψήφιο εμβόλιο με τις καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ισχυρή προστασία σε μία μεμονωμένη δόση.
Όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature, όταν εκτέθηκαν στον ιό, έξι στα έξι ζώα που έλαβαν το υποψήφιο εμβόλιο είχαν απόλυτη προστασία από πνευμονική νόσο και πέντε στα έξι ήταν προστατευμένα από την μόλυνση βάσει της παρουσίας του ιού σε ρινικά επιχρίσματα.
«Αυτό μας δίνει την πεποίθηση ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο με εφάπαξ δόση σε αυτή την επιδημία και να μάθουμε εάν έχει προστατευτικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους», είπε μιλώντας στο Reuters, o Dr. Paul Stoffels, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος της J&J.
Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει δοκιμές αρχικού σταδίου σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές του υποψηφίου εμβολίου σε πάνω από 1.000 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, χρηματοδώντας το με 456 εκατομμύρια δολάρια.

ΗΠΑ: Κάθε λεπτό και θάνατος από κορωνοϊό – Ξεπέρασαν τους 151 χιλ. οι νεκροί


Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ,  όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 151.000.
Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε λεπτό καταγράφεται και ένας νεκρός από κορωνοϊό στις ΗΠΑ.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.461 νέοι θάνατοι, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τις 27/5, όταν και είχαν αναφερθεί 1.484 θύματα.
Όπως αναφέρεται, ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό τους εδώ και δύο μήνες ενώ έχουν αυξηθεί κατά περισσότερους από 10.000 τις τελευταίες 11 ημέρες.
Σε εθνικό επίπεδο οι νεκροί από τον κορωνοϊό αυξάνονται επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 68.000 νέες μολύνσεις με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 4,42 εκατομμύρια.
Έξαρση κρουσμάτων διαπιστώνεται στην Αριζόνα, στην Φλόριντα, στο Τέξας και στην Καλιφόρνια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να «πλημμυρίσουν» από ασθενείς τα νοσοκομεία και να αναγκάσουν τις τοπικές κυβερνήσεις να «φρενάρουν» την επανεκκίνηση των οικονομιών τους.
Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου το Τέξας είναι πρώτο με 4.300 θανάτους και ακολουθούν η Φλόριντα με 2.900 και η Καλιφόρνια με 2.700.
Χθες Τετάρτη 29/7 η Φλόριντα κατέγραψε 216 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ενώ εκτιμάται πως ένας στους 50 κατοίκους έχει μολυνθεί από τον ιό.
Σημειώνεται πως ένας άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία στη Φλόριντα διότι χρησιμοποίησε πιστόλι την περασμένη Δευτέρα μέσα σε ξενοδοχείο στην παραλία του Μαϊάμι, αφού νωρίτερα καταφέρθηκε εναντίον μιας μητέρας και του γιου της διότι δεν εφάρμοζαν, όπως είπε, τη σύσταση των υγειονομικών αρχών να τηρείται κοινωνική απόσταση.
Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων και για επίθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις και τη χρήση δυνητικά θανατηφόρου όπλου σε δημόσιο χώρο.

Ρεκόρ θανάτων στη Φλόριντα, με 252 νεκρούς σε μία ημέρα

Πάνω από 460.000 τα κρούσματα στην πολιτείαΑύξηση ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό ανακοίνωσε χθες, η πολιτεία της Φλόριντας, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με 252 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.
Αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό ανακοίνωσε την Πέμπτη η πολιτεία της Φλόριντας, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με 252 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.
Image
Βραζιλία: Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες

Εκτός ελέγχου παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού με το σύνολο των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 90.000 αλλά η κυβέρνηση Bolsonaro αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα της στις διεθνείς πτήσεις προκειμένου να αρχίσουν να επισκέπτονται την χώρα οι ξένοι τουρίστες.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.595 θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 90.134 ενώ καταγράφηκαν και 69.074  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 2.552.265.
Τόσο ο αριθμός των νέων θανάτων, όσο και αυτός των νέων μολύνσεων που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν ρεκόρ, αν και τα στοιχεία αυτά είναι τόσο υψηλά διότι η Πολιτεία Σάο Πάολο «πέρασε» στο σύστημα τα στοιχεία δύο ημερών.
Την ίδια στιγμή πάντως η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε πως αποφάσισε να επιτρέψει να εκτελούνται ξανά διεθνείς επιβατικές πτήσεις, ώστε να αρχίσουν να επισκέπτονται τη χώρα ξένοι τουρίστες.
Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βραζιλία ανεστάλησαν τον Μάρτιο.
Οι τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη χώρα, με προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αναφέρει απόφαση της κυβέρνησης, η οποία δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για το σκεπτικό που οδήγησε στη λήψη και τη δημοσιοποίησή της.
Αν και πλέον θα μπορούν να επισκέπτονται τη Βραζιλία ξένοι τουρίστες, πολλές χώρες δεν έχουν αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσουν σε ανταπόδοση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ — μολονότι έχουν ανοίξει ξανά, εν μέρει, τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό — επιτρέπουν την είσοδο σε τουρίστες από τη Βραζιλία.
Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση στο Μεξικό και στο Περού.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικό ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 485 θάνατοι και 5.572 νέα κρούσματα με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 45.361 νεκρούς επί συνόλου 408.449 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Εν τω μεταξύ, το Περού ανακοίνωσε άλλους 204 θανάτους και 5.678 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.
Συνολικά, το Περού μετρά 18.816 νεκρούς και 400.683 κρούσματα.
Έπειτα από ένα lockdown 100 ημερών, το Περού ξεκίνησε την 1η Ιουλίου τη χαλάρωση των μέτρων σε 18 από τις 25 επαρχίες της χώρας, ανάμεσά του και αυτή στην οποία βρίσκεται η πρωτεύουσα Λίμα.

Αναζωπυρώσεις στην Ασία – Ρεκόρ κρουσμάτων σε Αυστραλία, Ινδία

Αναζωπυρώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφονται στην Ασία.
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο σε εθνικό επίπεδο η Αυστραλία καθώς η Πολιτεία της Βικτόρια ανακοίνωσε περισσότερα από 700 νέες μολύνσεις.
Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ήταν 518 μολύνσεις.
Σύμφωνα με τις αρχές, το δεύτερο αυτό κύμα της επιδημίας πλήττει κυρίως τα γηροκομεία της Πολιτείας της Βικτόρια, με τις αρχές να έχουν ήδη επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στις κινήσεις των πολιτών στη Μελβούρνη.
«Προφανώς είμαι πολύ ανήσυχος που βλέπω τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται.
Δεν είναι απροσδόκητο όμως όταν έχεις τόσο πολλά κρούσματα σε ιδιωτικά γηροκομεία», είπε ο Daniel Andrews επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόρια, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι πάρα πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους ενώ νοσούν ή ενώ αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, η ισχύς της σύστασης να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση θα παραταθεί, ενώ οι κάτοικοι στο νότιο τμήμα της Βικτόρια δεν θα επιτρέπεται να δέχονται επισκέπτες στα σπίτια τους από απόψε Πέμπτη 30/7.
Όλοι οι κάτοικοι της πολιτείας θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα όταν βγαίνουν έξω από την Κυριακή 2/8.
Ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ινδία, η οποία ανακοίνωσε περισσότερα από 52.000 νέες μολύνσεις.
Συγκεκριμένα, η Ινδία ανακοίνωσε 52.123 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη της πανδημίας.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια ενώ σχεδόν 35.000 είναι οι νεκροί, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 775 θάνατοι.
Αν και η επιδημία εμφανίζει σημάδια ύφεσης στις μεγάλες πόλεις όπως το Νέο Δελχί και η Βομβάη, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από τον ιό, έξαρση και ραγδαία εξάπλωση καταγράφεται στις αγροτικές περιοχές της Ινδίας.
Η Ινδία είναι τρίτη παγκοσμίως σε κρούσματα μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ μετρά σχεδόν 29 φορές τα συνολικά κρούσματα της Κίνας, η οποία έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Ινδία.
Πάντως, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι προχωρά στην τρίτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων, καθώς από την 1η Αυγούστου θα αποτελέσει παρελθόν η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια.
Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, σινεμά και μπαρ.
Αλλά και στην Κίνα, καταγράφεται έξαρση με 105 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη 29/7 ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 105 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό ελαφρώς αυξημένο από τα 101 της προηγουμένης.
Από τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, τα 96 διαγνώστηκαν στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, 5 στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, 1 στο Πεκίνο και 3 ήταν «εισαγόμενα».
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας έκανε λόγο για τον εντοπισμό άλλων 21 ασυμπτωματικών φορέων, από 27 την προηγουμένη.
Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους απολογισμούς των κρουσμάτων που ανακοινώνει.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Επισήμως οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 84.165 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Εν τω μεταξύ, στο Βιετνάμ, όπου είχε αντιμετωπιστεί η επιδημία, καταγράφηκαν νέα κρούσματα σε έξι πόλεις και επαρχίες τις τελευταίες έξι ημέρες, τα οποία συνδέονται με το ξέσπασμα του ιού στην πόλη Danang.
Image
Έξαρση και στην Ευρώπη

Έξαρση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και στην Ευρώπη.
Πέρα από τα Βαλκάνια, όπου εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες η επιδημία είναι σε έξαρση, αναζωπύρωση καταγράφεται μεταξύ άλλων σε Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία.
Στο πλαίσιο αυτό πολλές κυβερνήσεις λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.
Για παράδειγμα στο Βέλγιο, από χθες Τετάρτη 29/7 τίθενται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα ως προς τις συναθροίσεις, στη Μ. Βρετανία αποφασίστηκε να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδιώτες επισκέπονται την Ισπανία ενώ ανακοινώθηκε ότι η περίοδος απομόνωσης για οποιονδήποτε με πιθανά συμπτώματα της COVID-19 στη Βρετανία θα αυξηθεί σε 10 ημέρες, από τις 7 ημέρες που είναι χθες.
Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες και στη Γαλλία, όπου πολλές παραθαλάσσιες περιοχές επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις ενώ καθιστούν υποχρεωτική την χρήση μάσκας ενώ συναγερμός έχει σημάνει και στη Γερμανία με το γερμανικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI) να υποστηρίζει ότι η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αποτελεί πηγή μεγάλη ανησυχίας.
Αύξηση ρεκόρ κατέγραψαν στην Ουκρανία τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με 1.197 νέες μολύνσεις να ανακοινώνονται χθες.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σημειώνει ραγδαία άνοδο τους τελευταίους δύο μήνες, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στα τέλη Μαΐου.
Συνολικά στην Ουκρανία έχουν καταγραφεί 68.794 μολύνσεις από covid-19 και 1.673 θάνατοι.
Στο μεταξύ οι αρχές στην Πολωνία εξετάζουν να επαναφέρουν την καραντίνα για όσους εισέρχονται στο έδαφός της προερχόμενοι από ορισμένες χώρες.
Image
Συμφωνία ΕΕ - Gilead ύψους 63 εκατ. ευρώ, για προμήθεια remdesivir για την θεραπεία 30.000 βαριά ασθενών

Αξιωματούχος της ΕΕ επιβεβαίωσε χθες, Τετάρτη 29 Ιουλίου, την υπογραφή συμφωνίας με τη Gilead για τη χορήγηση επαρκών δόσεων του φάρμακου κατά του COVID-19 remdesivir, για την κάλυψη 30.000 βαριά ασθενών από τον ιό στην ΕΕ, από τις αρχές Αυγούστου.
«Η Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για τη διασφάλιση των δόσεων θεραπείας του Veklury - όπως είναι το εμπορικό σήμα του remdesivir.
Από τις αρχές Αυγούστου και μετά, παρτίδες του φαρμάκου Veklury θα διατίθενται στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dana Spinant, στην τακτική ενημέρωση του Τύπου, όπως αναφέρει το CNBC και συμπλήρωσε ότι, «το συμβόλαιο ανέρχεται σε 63 εκατ. ευρώ (73,99 εκατ. δολάρια) και θα παρείχε θεραπεία σε 30.000 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα COVID-19.
«Αυτή η πρώτη παρτίδα θα καλύψει επομένως τις άμεσες ανάγκες.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή προετοιμάζεται επίσης, για περαιτέρω κοινή προμήθεια αυτού του φαρμάκου, η οποία θα καλύψει πρόσθετες ανάγκες από τον Οκτώβριο και μετά», είπε.

FT: Στα 50 με 60 δολάρια το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού

Στα 50 με 60 δολάρια αναμένεται να τιμολογήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού η Moderna Inc όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η τιμή του εμβολίου της Moderna θα είναι κατά τουλάχιστον 11 δολάρια ακριβότερη από το εμβόλιο των Pfizer Inc και BioNTech.
Η προτεινόμενη τιμή, διπλής δόσης του εμβολίου από τη Moderna προς τις κυβερνήσεις είναι αυξημένη συγκρινόμενη με την τιμή των 39 δολαρίων ανά διπλή δόση του εμβολίου της Pfizer Inc και της γερμανικής BioNTech, όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αναλυτές της αγοράς φαρμάκων δήλωσαν ότι η συμφωνία της Pfizer και της BioNTech, οικονομικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη 50 εκατομμυρίων ασθενών, η οποία συναρτάται με την τελική έγκριση του προϊόντος, είναι πιθανό να πιέσει και άλλους παραγωγούς εμβολίων κατά του κορωνοϊού να καθορίσουν παρόμοια επίπεδα τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης